Andijviestamppot met spekjes en champignons

IMG_9044

Ingrediënten:

  • 1,3 kilogram kruimige aardappelen
  • 500 gram fijngesneden andijvie
  • 400 gram champignons
  • 300 gram spekreepjes, licht gerookt
  • 1 koffielepel curry madras (Jonnie Boer)
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • eetlepel boter
  • flinke scheut melk

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in even grote stukken.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de aardappelen zo’n 15 à 20 minuten totdat ze gaar zijn. Giet dan af.
  • Is de pan groot genoeg dan kun je na 10 minuten ook de andijvie toevoegen aan het kookwater. Dit moet zo’n 10 minuten koken.
  • Is de pan te klein? Neem dan een aparte kookpot waar je de andijvie zo’n 10 minuten kookt. Giet dan af.
  • Verwarm ondertussen een braadpan en bak hierin de spekreepjes aan. Zet een bordje met keukenpapier klaar zodat de spekreepjes hierop kunnen uitlekken.
  • Verwarm dezelfde braadpan met wat boter. Bak hierin de champignons aan. Kruid ze met curry madras.
  • Stamp de andijvie-aardappelen tot een stamppot. Voeg de boter en melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
  • Voeg uiteindelijk de spekjes en champignons toe.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s