Andijviestamppot met spekjes en champignons

IMG_9044

Ingrediënten:

  • 1,3 kilogram kruimige aardappelen
  • 500 gram fijngesneden andijvie
  • 400 gram champignons
  • 300 gram spekreepjes, licht gerookt
  • 1 koffielepel curry madras (Jonnie Boer)
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • eetlepel boter
  • flinke scheut melk

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in even grote stukken.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de aardappelen zo’n 15 à 20 minuten totdat ze gaar zijn. Giet dan af.
  • Is de pan groot genoeg dan kun je na 10 minuten ook de andijvie toevoegen aan het kookwater. Dit moet zo’n 10 minuten koken.
  • Is de pan te klein? Neem dan een aparte kookpot waar je de andijvie zo’n 10 minuten kookt. Giet dan af.
  • Verwarm ondertussen een braadpan en bak hierin de spekreepjes aan. Zet een bordje met keukenpapier klaar zodat de spekreepjes hierop kunnen uitlekken.
  • Verwarm dezelfde braadpan met wat boter. Bak hierin de champignons aan. Kruid ze met curry madras.
  • Stamp de andijvie-aardappelen tot een stamppot. Voeg de boter en melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
  • Voeg uiteindelijk de spekjes en champignons toe.

 

 

Plaats een reactie