Ingrediënten:
- 1,3 kilogram kruimige aardappelen
- 500 gram fijngesneden andijvie
- 400 gram champignons
- 300 gram spekreepjes, licht gerookt
- 1 koffielepel curry madras (Jonnie Boer)
- peper
- zout
- nootmuskaat
- eetlepel boter
- flinke scheut melk
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in even grote stukken.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Kook de aardappelen zo’n 15 à 20 minuten totdat ze gaar zijn. Giet dan af.
- Is de pan groot genoeg dan kun je na 10 minuten ook de andijvie toevoegen aan het kookwater. Dit moet zo’n 10 minuten koken.
- Is de pan te klein? Neem dan een aparte kookpot waar je de andijvie zo’n 10 minuten kookt. Giet dan af.
- Verwarm ondertussen een braadpan en bak hierin de spekreepjes aan. Zet een bordje met keukenpapier klaar zodat de spekreepjes hierop kunnen uitlekken.
- Verwarm dezelfde braadpan met wat boter. Bak hierin de champignons aan. Kruid ze met curry madras.
- Stamp de andijvie-aardappelen tot een stamppot. Voeg de boter en melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
- Voeg uiteindelijk de spekjes en champignons toe.