Balletjes die geïnspireerd zijn op de Raffaello balletjes.
Ingrediënten (voor een 20 à 22 balletjes):
- 300 gram witte chocolade
- 70 gram poedersuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 gram zachte roomboter
- 200 gram geraspte kokos
- 1 buisje amandel-aroma (regelmatig te koop bij Lidl, samen met andere aroma’s)
- gepelde amandelen
Bereiding:
- Verwarm een pannetje met een bodem water. Laat het rustig tot een kookpunt komen.
- Zet er een ander pannetje of kom in en doe daarin de chocolade (in stukjes). Roer af en toe goed door totdat de chocolade gesmolten is.
- Doe ondertussen de poedersuiker, vanillesuiker, het buisje aroma, boter en 160 gram geraspte kokos in een kom. Klop dit rustig met een mixer of garde.
- Klop er dan de gesmolten chocolade doorheen. Roer tot een mooi kokosmengsel.
- Doe de rest van de kokos in een kommetje.
- Neem een beetje kokosmengsel en duw er een amandel in. Vorm dan een balletje door het in jouw handen te rollen.
- Wentel hem dan nog even door de geraspte kokos.
- Leg op een bordje met een bakpapiertje. Laat minstens een uurtje afkoelen in de koeling.
Hier gaat manlief echt van smullen haha
Mmm die zien er ook erg lekker uit
Dank je wel, Henk!
Wat moet er met die amandel aroma gebeuren?
Goed opgemerkt! Dat ben ik blijkbaar vergeten te typen. Gewoon bij het mengsel gieten waar de ingrediënten samenkomen in de kom. Ik pas het nog even aan.