Raffaello balletjes

1-IMG_9661

Balletjes die geïnspireerd zijn op de Raffaello balletjes.

Ingrediënten (voor een 20 à 22 balletjes):

  • 300 gram witte chocolade
  • 70 gram poedersuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gram zachte roomboter
  • 200 gram geraspte kokos
  • 1 buisje amandel-aroma (regelmatig te koop bij Lidl, samen met andere aroma’s)
  • gepelde amandelen

Bereiding:

  • Verwarm een pannetje met een bodem water. Laat het rustig tot een kookpunt komen.
  • Zet er een ander pannetje of kom in en doe daarin de chocolade (in stukjes). Roer af en toe goed door totdat de chocolade gesmolten is.
  • Doe ondertussen de poedersuiker, vanillesuiker, boter en 160 gram geraspte kokos in een kom. Klop dit rustig met een mixer of garde.
  • Klop er dan de gesmolten chocolade doorheen. Roer tot een mooi kokosmengsel.
  • Doe de rest van de kokos in een kommetje.
  • Neem een beetje kokosmengsel en duw er een amandel in. Vorm dan een balletje door het in jouw handen te rollen.
  • Wentel hem dan nog even door de geraspte kokos.
  • Leg op een bordje met een bakpapiertje. Laat minstens een uurtje afkoelen in de koeling.
Advertenties

3 gedachtes over “Raffaello balletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s