Aardappelstamppot met sla

1-IMG_9425
Wil je het liever vegetarisch? Laat de spekjes dan weg.
Ingrediënten (6 porties):

  • 2,5 kilogram kruimige aardappelen
  • 750 gram spekjes
  • 2 kleine kroppen sla
  • 2 eetlepels boter
  • 6 eetlepels melk
  • 200 gram crème fraiche
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Maak de sla schoon en verwijder de harde kern en de harde nerven.
  • Verwarm een grote braadpan en bak de spekjes krokant.
  • Schil de aardappelen en verdeel ze in gelijke stukken. Laat ze zo’n 20 minuten koken en giet ze dan af.
  • Doe ze terug in de ketel.
  • Stamp de aardappelen met een stamper.
  • Voeg de boter, melk en crème fraiche toe. Stamp goed.
  • Kruid nu stevig met nootmuskaat, peper en zout.
  • Scheur de sla in kleinere stukken en roer dit door de puree.
  • Roer er nu de spekjes nog door.
Advertentie

Een gedachte over “Aardappelstamppot met sla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s