Aardappelstamppot met sla

1-IMG_9425
Wil je het liever vegetarisch? Laat de spekjes dan weg.
Ingrediënten (6 porties):

  • 2,5 kilogram kruimige aardappelen
  • 750 gram spekjes
  • 2 kleine kroppen sla
  • 2 eetlepels boter
  • 6 eetlepels melk
  • 200 gram crème fraiche
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Maak de sla schoon en verwijder de harde kern en de harde nerven.
  • Verwarm een grote braadpan en bak de spekjes krokant.
  • Schil de aardappelen en verdeel ze in gelijke stukken. Laat ze zo’n 20 minuten koken en giet ze dan af.
  • Doe ze terug in de ketel.
  • Stamp de aardappelen met een stamper.
  • Voeg de boter, melk en crème fraiche toe. Stamp goed.
  • Kruid nu stevig met nootmuskaat, peper en zout.
  • Scheur de sla in kleinere stukken en roer dit door de puree.
  • Roer er nu de spekjes nog door.

Een gedachte over “Aardappelstamppot met sla

Plaats een reactie