Wil je het liever vegetarisch? Laat de spekjes dan weg.
Ingrediënten (6 porties):
- 2,5 kilogram kruimige aardappelen
- 750 gram spekjes
- 2 kleine kroppen sla
- 2 eetlepels boter
- 6 eetlepels melk
- 200 gram crème fraiche
- nootmuskaat
- peper
- zout
Bereiding:
- Maak de sla schoon en verwijder de harde kern en de harde nerven.
- Verwarm een grote braadpan en bak de spekjes krokant.
- Schil de aardappelen en verdeel ze in gelijke stukken. Laat ze zo’n 20 minuten koken en giet ze dan af.
- Doe ze terug in de ketel.
- Stamp de aardappelen met een stamper.
- Voeg de boter, melk en crème fraiche toe. Stamp goed.
- Kruid nu stevig met nootmuskaat, peper en zout.
- Scheur de sla in kleinere stukken en roer dit door de puree.
- Roer er nu de spekjes nog door.
Leuk, een zomers stamppotrecept!