Van der Valk Schiphol A4 – Hoofddorp

We boekten een nachtje in het Van der Valk hotel in Hoofddorp.
Dit drukbezochte hotel ligt naast de A4 en trekt enorm veel toeristen. Het ligt dichtbij de hoofdstad maar er rijdt ook een shuttlebus van en naar Schiphol.
Omdat we heel blij waren dat we nog een parkeerplaatsje konden vinden op de parking van hotel leek het ons verstandig om gewoon in het hotel te blijven eten.

Gelukkig was er nog een tafeltje vrij zodat we rustig konden eten zonder nog met de auto elders te moeten gaan zoeken naar een geschikt restaurantje.
We namen een voor- en hoofdgerecht. Mijn vriend koos de sashimi met tonijn en zalm op een bedje van ijsbergsla.
Hierbij kreeg hij een pipetje met sojasaus. Op de zijkanten van het bord lagen enkele toefjes Japanse mayonaise en wasabi. De plakjes rauwe vis kwamen goed gekoeld op tafel en smaakten ook lekker. De tonijn was dunner gesneden dan de zalm. Dat was wel jammer.
Zelf nam ik de zwezerik. Dit stukje vlees was enorm mals en heel smakelijk! Bij het bord kwam ook een warm sausje met whiskey-honing. Ik vond hem meer naar peper smaken in plaats van naar het zoete van de honing. Wat mij betreft, was hij te overheersend bij het vlees.
Bij de voorgerechten kregen we ook nog plakjes stokbrood met heerlijk gezouten boter.

Als hoofdgerecht bestelden we chateaubriand. Deze ossenhaas werd echt perfect gebakken, enorm mals en goed te snijden! !
Er zat standaard één sausje bij maar we bestelden er twee: een champignon- en een rode wijnsaus. De champignonsaus vond ik vrij vlak. Er zat ook maar één champignon in. De rode wijnsaus was heel goed op smaak.

1-DSCN0064

Onder het vlees lag nog een grote hoeveelheid gebakken groenten (o.a. courgette, boontjes, wortel en paprika). Bij het hoofdgerecht werd er ook friet, broccoli en een kommetje aardappelpartjes geserveerd. De mayonaise werd dan weer standaard achterwege gelaten. Hiervoor moest je bijbetalen. Ook de appelmoes (wat toch zo typisch Van der Valk is) hebben we gemist.

Lekker!

  • perfecte cuisson van het vlees
  • vriendelijke bediening
  • grote hoeveelheid gebakken groenten bij het hoofdgerecht

Niet zo lekker!

  • sausje bij de zwezerik was te overheersend
  • voor mayonaise moet je per portie bijbetalen
  • er mogen meer champignons in de saus

8

Van der Valk Schiphol A4, Rijksweg A4 nr. 3, Hoofddorp, https://www.hotelschiphol.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s