In yoghurt gemarineerde kipfilet

1-IMG_9791

Een perfect gegaarde en malse kipfilet krijg je met dit recept…

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 4 eetlepels ras el hanout
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel honing
  • 8 eetlepels volle yoghurt

Bereiding:

  • Rasp de schil van de citroen in een kom.
  • Halveer de citroen en pers het sap uit de citroen. Voeg toe aan de kom.
  • Voeg yoghurt, gembersiroop, ras el hanout en honing toe.
  • Rol hierin de kipfilets en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren.
  • Verwarm de oven op 200 gradne.
  • Leg bakpapier in een grote ovenschaal.
  • Haal de kip uit de marinade en leg ze op de ovenschaal, langs elkaar.
  • Bak de kipfilets in zo’n 20 minuten gaar.

 

Plaats een reactie