Jachtschotel met stoofvlees

1-IMG_8386

 

Ingrediënten:

  • 1 kg runderpoulet
  • 2,5 kg kruimige aardappelen
  • 3 flesjes Grimbergen dubbel
  • 3 uien
  • 3 plakken peperkoek
  • 4 eetlepels appelstroop
  • 1 flinke eetlepel suiker
  • flinke scheut melk
  • eetlepel roomboter
  • braadboter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

 

Bereiding:

  • Snijd de uien in halve, dunne ringen.
  • Snijd het rundervlees in kleine blokjes.
  • Verwarm een braadpot met boter en bak de uien bruin aan. Houd ze dan apart.
  • Verwarm de braadpot opnieuw met boter en bak het vlees bruin aan. Kruid het vlees met peper en zout.
  • Doe er dan het bier bij. Zet het vuur zachtjes en plaats het deksel erop.
  • Laat het zo’n 2,5 uur pruttelen. Roer af en toe goed door. Is er teveel vocht uit de pot? Voeg dan een beetje water toe.
  • Voeg na 2,5 uur de peperkoek, appelstroop en suiker toe.
  • Laat nog eens ruim een halfuurtje pruttelen.
  • Roer de uien daarna door het vlees.
  • Zet de oven op grillstand, 200 graden.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze zo’n 20 minuten. Giet daarna af.
  • Stamp de aardappelen fijn met de roomboter en melk.
  • Kruid de puree bij met peper, zout en nootmuskaat.
  • Doe een laagje puree in een ovenschaal. Leg er het stoofvlees op. Werk daarna weer af met de puree. Strooi er nog een beetje paneermeel overheen.
  • Zet dan zo’n 12 minuten in de oven, op grillstand.

 

 

Plaats een reactie