Jachtschotel met stoofvlees

1-IMG_8386

 

Ingrediënten:

  • 1 kg runderpoulet
  • 2,5 kg kruimige aardappelen
  • 3 flesjes Grimbergen dubbel
  • 3 uien
  • 3 plakken peperkoek
  • 4 eetlepels appelstroop
  • 1 flinke eetlepel suiker
  • flinke scheut melk
  • eetlepel roomboter
  • braadboter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

 

Bereiding:

  • Snijd de uien in halve, dunne ringen.
  • Snijd het rundervlees in kleine blokjes.
  • Verwarm een braadpot met boter en bak de uien bruin aan. Houd ze dan apart.
  • Verwarm de braadpot opnieuw met boter en bak het vlees bruin aan. Kruid het vlees met peper en zout.
  • Doe er dan het bier bij. Zet het vuur zachtjes en plaats het deksel erop.
  • Laat het zo’n 2,5 uur pruttelen. Roer af en toe goed door. Is er teveel vocht uit de pot? Voeg dan een beetje water toe.
  • Voeg na 2,5 uur de peperkoek, appelstroop en suiker toe.
  • Laat nog eens ruim een halfuurtje pruttelen.
  • Roer de uien daarna door het vlees.
  • Zet de oven op grillstand, 200 graden.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze zo’n 20 minuten. Giet daarna af.
  • Stamp de aardappelen fijn met de roomboter en melk.
  • Kruid de puree bij met peper, zout en nootmuskaat.
  • Doe een laagje puree in een ovenschaal. Leg er het stoofvlees op. Werk daarna weer af met de puree. Strooi er nog een beetje paneermeel overheen.
  • Zet dan zo’n 12 minuten in de oven, op grillstand.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s