GETEST: Johnny Doodle chocolade

Johnny Doodle kennen jullie misschien nog van mijn eerder blog. Toen mocht ik een pakket met allerlei fudgesoorten testen.

Dit keer komt dit Nederlandse bedrijf met chocoladerepen. Wederom een prachtige en grappige verpakking vol met quotes, gemaakt van stevig papier.
Bij opening tref je telkens een foto waarop het verhaal staat over de samenwerking met de boeren.

1-IMG_8342

Johnny Doodle komt met 8 smaken waaronder de 72% pure chocolade en de melkchocolade. Maar natuurlijk introduceren ze ook smaken die echt apart zijn!
Het logo van de megafoon, samen met de initialen ‘JD’ vind je ook terug op het stuk chocolade.  Het valt niet mee om deze stukken chocolade eerlijk te verdelen. Perfecte blokjes kun je er niet van breken maar ze worden wel eerlijk gemaakt!
Zo gaat er ook 10 cent per reep naar de Ghanese cacaoboeren.

Ik geef even een overzicht van alle aparte smaken:

Witte chocolade – Speculoos
Een dik stuk witte chocolade, vol met gekruimelde speculoos. Een heerlijke combinatie maar wel erg zoet! De speculaas is mooi verdeeld over het hele stuk chocolade. Echt een reep om van te smullen!
Witte chocolade – Strawberry & Merengue
Het stuk chocolade wat ik als eerste proefde…
Een dikke plak witte chocolade. De aardbeienstukjes zijn zacht, de merengue wat harder.
De aardbei proef je duidelijk. Fijn ook dat deze zacht aanvoelt.
De verdeling van de stukjes aardbei en merengue kon rijkelijker. Op sommige stukken van chocolade zitten er veel stukjes, op een ander deel amper iets. Wel weer een uiterst zoet stuk chocolade! Wel erg lekker!
Melk chocolade – Amaretti
Deze melkchocolade proeft zacht. De zoete amandelkoekjes zijn groot en liggen gedeeltelijk in het tablet chocolade. Je proeft de amaretto duidelijk. Een lekker stukje chocolade!
Melk chocolade – Fudge & Brownie
Melk chocolade gevuld met stukjes fudge en brownie. De fudge kan me zeker bekoren maar de brownie maakt het voor mij iets te zwaar qua smaak.
Pure chocolade – Salty Fudge
Ik ben dol op die zoute fudge. Ze zijn heerlijk zacht. De verdeling van de fudge mocht in deze chocolade rijkelijker. De pure chocolade is voor mij te krachtig. Mijn vriend vindt hem wel erg lekker!
Pure chocolade – Nougat & Cardemom
Harde stukjes nougat en kardemom in dit stuk chocolade. De kardemom geeft een aparte smaakbeleving. Een kruidige combinatie. Voor ons een iets te uitdagende smaakbeleving!

Elk stuk chocolade weegt zo’n 180 gram. Ze zijn vanaf nu verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten. Moet je zeker eens proeven!

http://www.johnnydoodle.nl/

Advertentie

2 gedachtes over “GETEST: Johnny Doodle chocolade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s