Linzenrijstsalade met bimi en kip

1-IMG_8033

Ingrediënten:

  • 1 pakje zilvervliesrijst met linzen en biet (Lassie)
  • 3 eieren
  • 200 gram bimi (babybroccoli)
  • 400 gram kipfilet shoarma
  • 1 prei
  • 2 stengels lente-ui
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels tomatenketchup

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  • Kook de eieren zo’n 8-tal minuten tot ze hard zijn. Laat afkoelen.
  • Snijd een stukje van de stengeltjes van de bimi. Kook ze dan zo’n 5 minuten. Giet af in een zeef en spoel met koud water. Zet dan even apart.
  • Snijd de prei in ringen. Doe ze in een zeef en giet er een liter kokend water overheen. Zet ze dan apart.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen.
  • Verwarm een pan met wat boter en bak de kipfiletreepjes rustig aan. Laat dan een beetje afkoelen.
  • Doe mayonaise en tomatenketchup in een kommetje en meng dit.
  • Roer deze mayonaise door de rijst.
  • Snijd de eieren in stukjes en roer dit door de rijst.
  • Schep de lente-ui, bimi en prei door het rijstmengsel.
  • Werk af met de kipfilet.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s