Spinaziestamppot met paprika

1-IMG_8280

Ingrediënten:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 900 gram verse spinazie
  • 350 gram gegrilde paprika (pot)
  • 250 gram spekblokjes
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel boter
  • scheut melk

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze zo’n 20 minuten en giet af.
  • Bak ondertussen de spekjes in een verwarmde pan. Houd ze apart.
  • Verwarm een pan met een beetje boter. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Roer goed door.
  • Spoel de paprika onder water. Snijd ze daarna in grove stukken.
  • Pureer de aardappelen met een stamper.
  • Voeg er de boter en melk aan toe. Stamp goed.
  • Kruid flink bij met peper, zout en nootmuskaat.
  • Roer er de spinazie, paprika en spekjes door.

Een gedachte over “Spinaziestamppot met paprika

Plaats een reactie