Ingrediënten:
- 1,5 kg kruimige aardappelen
- 900 gram verse spinazie
- 350 gram gegrilde paprika (pot)
- 250 gram spekblokjes
- peper
- zout
- nootmuskaat
- 1 eetlepel boter
- scheut melk
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze zo’n 20 minuten en giet af.
- Bak ondertussen de spekjes in een verwarmde pan. Houd ze apart.
- Verwarm een pan met een beetje boter. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Roer goed door.
- Spoel de paprika onder water. Snijd ze daarna in grove stukken.
- Pureer de aardappelen met een stamper.
- Voeg er de boter en melk aan toe. Stamp goed.
- Kruid flink bij met peper, zout en nootmuskaat.
- Roer er de spinazie, paprika en spekjes door.
Hmmm ziet er heerlijk uit!