Spinaziestamppot met paprika

1-IMG_8280

Ingrediënten:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 900 gram verse spinazie
  • 350 gram gegrilde paprika (pot)
  • 250 gram spekblokjes
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel boter
  • scheut melk

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze zo’n 20 minuten en giet af.
  • Bak ondertussen de spekjes in een verwarmde pan. Houd ze apart.
  • Verwarm een pan met een beetje boter. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Roer goed door.
  • Spoel de paprika onder water. Snijd ze daarna in grove stukken.
  • Pureer de aardappelen met een stamper.
  • Voeg er de boter en melk aan toe. Stamp goed.
  • Kruid flink bij met peper, zout en nootmuskaat.
  • Roer er de spinazie, paprika en spekjes door.
Advertenties

Een gedachte over “Spinaziestamppot met paprika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s