Zoete aardappel gevuld met chili con carne

1-IMG_7981

Ingrediënten:

  • 8 zoete aardappelen
  • 300 gram gemengd gehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 blik chili bonen
  • 1 rode peper
  • 1 zak kidney bonen (HAK)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik maïs
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 100 gram gemalen kaas
  • 200 gram crème fraîche
  • peper
  • zout
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Was de zoete aardappel goed. Droog af en wrijf ze in met wat olijfolie.
  • Prik met een vork of satéprikker gaatjes in de aardappel. Kruid ze dan met peper en zout. Leg ze in de ovenschaal en gaar ze zo’n 50 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de ui fijn.
  • Snijd de rode peper fijn. Wil je het iets minder pittig? Verwijder de zaadlijsten dan.
  • Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
  • Verwarm een diepe pan met wat olijfolie.
  • Bak daarin de ui glazig aan. Roer er de rode peper ook doorheen.
  • Voeg nu beetje bij beetje het gehakt toe. Bak het rul. Kruid het bij met peper, zout en paprikapoeder.
  • Voeg nu de paprikablokjes toe. Roer een 3-tal minuten goed door elkaar.
  • Voeg de tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe toe. Laat even zacht pruttelen.
  • Voeg nu de bonen toe. Roer goed.
  • Voeg nu de maïs toe. Roer nog eens goed.
  • Snijd de zoete aardappel zo’n paar cm diep door de lengte. Vul de aardappel met de chili con carne. Strooi er wat kaas overheen. Zet nog even 5 minuten in de oven.
  • Werk eventueel nog wat af met een lepeltje crème fraîche.

 

 

 

Plaats een reactie