Ingrediënten:
- 400 gram andijvie
- 600 gram kruimige aardappelen
- 1 eetlepel boter + beetje extra
- peper
- zout
- nootmuskaat
- 50 ml room (of melk)
- 12 vellen bladerdeeg
- 1 ei
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen en verdeel ze in gelijke stukken. Kook ze zo’n 20 minuten. Giet dan af.
- Verwarm een diepe pan met een beetje boter. Voeg, beetje bij beetje, de andijvie toe en roer goed door tot alles gebruikt is.
- Stamp de aardappelen fijn met een beetje room en de eetlepel boter.
- Roer er de andijvie doorheen.
- Kruid flink met peper, zout en nootmuskaat.
- Leg 6 vellen bladerdeeg op een bakplaat die bekleed werd met een bakpapiertje.
- Schep er nu een volle lepel stamppot op. Leg de stamppot niet te dicht tegen de rand.
- Leg nu de andere velletjes bladerdeeg erop en druk goed aan met een vork.
- Kluts het eitje in een kommetje en strijk wat eigeel op de bovenkant van elk bladerdeegvel.
- Zet de flappen nu zo’n 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn gekleurd.
Leuk receptje! Ik heb toevallig van het weekend ook zoiets gemaakt: een bladerdeegflapje gevuld met zuurkool, ham en komijnekaas. Heerlijk zo’n stamppot in een jasje 🙂
Dat klinkt ook goed! Dat jasje maakt het extra lekker ja! Ben dol op bladerdeeg! Had nog wat restjes liggen…
Omg dit recept ga ik Door geven dit ziet er echt heerlijk uit !!
Dank je!