Stamppotflap met andijvie

1-IMG_8123

Ingrediënten:

  • 400 gram andijvie
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 1 eetlepel boter + beetje extra
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 50 ml room (of melk)
  • 12 vellen bladerdeeg
  • 1 ei

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen en verdeel ze in gelijke stukken. Kook ze zo’n 20 minuten. Giet dan af.
  • Verwarm een diepe pan met een beetje boter. Voeg, beetje bij beetje, de andijvie toe en roer goed door tot alles gebruikt is.
  • Stamp de aardappelen fijn met een beetje room en de eetlepel boter.
  • Roer er de andijvie doorheen.
  • Kruid flink met peper, zout en nootmuskaat.
  • Leg 6 vellen bladerdeeg op een bakplaat die bekleed werd met een bakpapiertje.
  • Schep er nu een volle lepel stamppot op. Leg de stamppot niet te dicht tegen de rand.
  • Leg nu de andere velletjes bladerdeeg erop en druk goed aan met een vork.
  • Kluts het eitje in een kommetje en strijk wat eigeel op de bovenkant van elk bladerdeegvel.
  • Zet de flappen nu zo’n 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn gekleurd.

 

4 gedachtes over “Stamppotflap met andijvie

  1. culisandra zegt:

    Leuk receptje! Ik heb toevallig van het weekend ook zoiets gemaakt: een bladerdeegflapje gevuld met zuurkool, ham en komijnekaas. Heerlijk zo’n stamppot in een jasje 🙂

Plaats een reactie