Ingrediënten (4 stuks):
- 1 rol bladerdeeg
- 100 gram groene asperges
- 1 kleine groene paprika
- 1 kleine ui
- 40 gram uitgebakken spekjes (kun je ook zelf bakken)
- 2 kleine eieren
- 100 ml crème fraîche
- peper
- zout
- bakspray
- boter
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem de quichevormpjes en vet ze in met wat bakspray of boter. Leg er een stukje bladerdeeg in. Prik er gaatjes in met een vork.
- Bak de vormpjes 5 minuten voor met een bakpapiervelletje en bakknikkers erop. Haal ze er na die vijf minuten weer af.
- Vul een kleine kookpot met water. Kook de asperges een 5-tal minuten. Giet ze dan af onder koud water. Houd 8 asperges apart. Snijd de rest in kleine stukjes.
- Snijd de ui en paprika fijn.
- Verwarm de pan met wat boter en bak de ui glazig.
- Voeg nu de paprika toe en roer even door.
- Klop de eieren met crème fraîche los in een kom. Kruid met peper en zout.
- Vul de quichevormpjes met de paprika, ui en aspergesstukjes. Voeg de gebakken spekjes toe.
- Giet het eimengsel over de groenten. Werk af met twee asperges per quiche.
- Zet de vormpjes nu zo’n 20 minuten in de oven.
- Laat een beetje afkoelen en haal ze uit de vormpjes.
Een gedachte over “Mini quiches met groene asperges”