Gevulde krieltjes met garnalen

1-IMG_2864

Ingrediënten:

  • 12 krieltjes
  • 100 gram grijze garnalen
  • paar takjes dille
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel kruidenboter
  • 2 eetlepels zure room

Bereiding:

  • Neem krieltjes van gelijke grootte, pas anders je kooktijd aan.
  • Leg ze, met schil, in een pan met gezouten warm water en kook ze zo’n 15-20 minuten gaar.
  • Laat ze een beetje afkoelen. Snijd het kopje van het krieltje en snijd het binnenste uit het dekseltje. Doe dit in een kom.
  • Hol nu ook, voor ongeveer de helft, de aardappel uit. Doe alles wat je eruit schept, in de kom.
  • Om het krieltje goed te laten staan, kun je een klein beetje van de onderkant wegsnijden. Doe dit nu met alle krieltjes.
  • Met een vork prak je de aardappel in een kom.
  • Voeg nu de zure room en kruidenboter toe. Roer dit goed door elkaar.
  • Kruid nu met wat peper, zout en nootmuskaat.
  • Knip er nu wat dille doorheen. Hou een takje bij voor de garnering.
  • Schep de garnalen voorzichtig door de mengeling. Je kunt er een paar als garnering bewaren.
  • Vul de krieltjes met dit mengsel.
  • Werk af met een paar garnaaltjes en een klein beetje dille.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s