Penne met garnalen

pasta met garnalen

De mildere versie van dit eerder gedeelde recept: pittige penne met garnalen

Ingrediënten (voor 3 à 4 personen):

  • 450 gram penne
  • 300 gram garnalen, vers of diepvries (wel eerst laten ontdooien)
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gram grana padano (in blok) of Parmezaanse kaas
  • 1 afgestreken koffielepel paprikapoeder
  • 250 ml kookroom
  • peper
  • zout
  • een paar stengels verse platte peterselie
  • olijfolie

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en giet er een beetje olijfolie over voor het plakken.
  • Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes.
  • Rasp de kaas fijn en zet even apart.
  • Verwarm een wokpan met een scheutje olijfolie. Bak hierin de knoflook een minuutje aan.
  • Doe de garnalen erin en roer een 3-tal minuten.
  • Giet de room erbij en laat even goed pruttelen voor enkele minuten.
  • Voeg de paprikapoeder toe.
  • Roer de penne er doorheen en roer er de kaas ook door.
  • Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
  • Knip of snijd de verse peterselie en voeg deze toe aan de pasta.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s