Pittige penne met garnalen

pittige pasta met garnalen

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 400 g penne
  • 300 gram gepelde garnalen, vers of diepvries (dan wel laten ontdooien)
  • 3 dikke tenen knoflook
  • 1 verse cayennepeper
  • 250 ml kookroom
  • paar stengeltjes verse platte peterselie
  • peper
  • zout
  • olijfolie om te bakken

Bereiding;

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en giet er scheutje olijfolie overheen tegen het plakken.
  • Snijd de peper in dunne ringen of fijn naargelang jouw eigen smaak.
  • Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes.
  • Verwarm een wokpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de peper en knoflook even kort aan.
  • Doe de garnalen erbij en wok ze gedurende 2 à 3 minuten.
  • Voeg de kookroom toe en laat even pruttelen op hoog vuur gedurende een 2-tal minuten.
  • Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
  • Roer er dan de penne doorheen.
  • Knip  of snijd de platte peterselie fijn en roer dit door de pasta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s