Aardappelschotel met ham, paprika en ui

aardappelschotel met ham paprika ui

Ingrediënten:

  • 450 gram (voorgekookte) aardappelblokjes
  • 60 gram schouderham/achterham/gekookte ham
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • peper
  • zout
  • klontje boter

Bereiding:

  • Snijd de puntpaprika’s en uien in blokjes.
  • Snijd de rode peper in ringen.
  • Snijd de ham in vierkante blokjes.
  • Snijd de lente-ui in grovere stukken (lengte van 4 cm ongeveer).
  • Verwarm een wokpan/hapjespan met een klontje boter en bak de ui glazig aan gedurende enkele minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en laat ze, op hoog vuur, een 7-tal minuten bakken.
  • Kruid met paprikapoeder, zout en peper.
  • Voeg de puntpaprika en rode peper toe. Roer een 4-tal minuten.
  • Voeg dan de lente-ui en ham toe. Roer nog even goed door.
  • Voeg tenslotte nog de basilicum toe. Roer alles nog even goed door elkaar.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s