Hollandse aardappelschotel

hollandse aardappelschotel 2

Ingrediënten:

  • 450 gram aardappelblokjes
  • 250 gram spekblokjes
  • 2 uien
  • 3 plakken jonge kaas of 90 gram kaasblokjes
  • 2 stengels lente-ui
  • gele aromat
  • peper

Bereiding:

  • Snijd de uien in halve ringen.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen.
  • Snijd de plakken kaas in vierkante blokjes.
  • Verwarm een diepere wokpan/hapjespan en bak hierin het spek een 3-tal minuten aan op hoog vuur.
  • Voeg de ui toe en roer een 2-tal minuten door het spek.
  • Voeg dan de aardappelblokjes toe. Roer regelmatig door en bak ze in zo’n 10 à 12 minuten gaar.
  • Voeg de lente-ui en kaas toe. Roer goed door elkaar.
  • Kruid af met gele aromat en peper naar smaak.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s