Ingrediënten:
- 500 gram oud wit brood
- 4 flinke eetlepels abrikozenjam
- 90 gram witte chocolade (ik gebruikte La Place witte chocolade aardbei kletskop)
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 5 eieren
- 600 ml melk
- klontje boter
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Snijd het brood in kleinere blokjes. De korstjes mag je gewoon gebruiken.
- Doe het brood in de kom. Kluts er de eieren bij.
- Voeg ook de melk en suiker toe en roer het goed door tot een smeuïge massa.
- Hak de chocolade in kleinere stukjes (1,5 x 1,5 cm ongeveer).
- Voeg de chocolade en de abrikozenjam toe.
- Roer het geheel goed door.
- Smeer een ronde springvorm (kan ook een cakevorm zijn) in met een klontje boter.
- Doe hierin het broodmengsel en zet het 60 à 70 minuten in de oven.
- Prik daarna tot op de bodem (met een satéprikker bijvoorbeeld) om te kijken of het gaar is.