Broodpudding met abrikozen en witte chocolade

broodpudding 1

Ingrediënten:

  • 500 gram oud wit brood
  • 4 flinke eetlepels abrikozenjam
  • 90 gram witte chocolade (ik gebruikte La Place witte chocolade aardbei kletskop)
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 600 ml melk
  • klontje boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Snijd het brood in kleinere blokjes. De korstjes mag je gewoon gebruiken.
  • Doe het brood in de kom. Kluts er de eieren bij.
  • Voeg ook de melk en suiker toe en roer het goed door tot een smeuïge massa.
  • Hak de chocolade in kleinere stukjes (1,5 x 1,5 cm ongeveer).
  • Voeg de chocolade en de abrikozenjam toe.
  • Roer het geheel goed door.
  • Smeer een ronde springvorm (kan ook een cakevorm zijn) in met een klontje boter.
  • Doe hierin het broodmengsel en zet het 60 à 70 minuten in de oven.
  • Prik daarna tot op de bodem (met een satéprikker bijvoorbeeld) om te kijken of het gaar is.

Plaats een reactie