Abrikozenstengels met een limoentwist

abrikozenstengels

Ingrediënten:

  • 1,5 eetlepel abrikozenjam (bv. Bonne Maman abrikozen)
  • 1 (biologische) limoen
  • 1 rechthoekige rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • kristalsuiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bakplaat eruit.
  • Leg een velletje bakpapier op de bakplaat.
  • Rol het bladerdeeg uit op een vlak oppervlak. Leg de langste zijde van het bladerdeeg horizontaal voor je neer. Snijd hem dan netjes, van boven naar onder, door de helft.
  • Bestrijk één helft met abrikozenjam.
  • Was de limoen voor alle zekerheid nog even en rasp de schil voorzichtig uit boven de abrikozenjam (alleen het groene, niet het witte onder de schil). Je hebt ongeveer 3/4 nodig van de limoen.
  • Leg dan de andere helft netjes op het bladerdeeg met de jam.
  • Snijd dan repen van boven naar onder. Elke reep zo’n 2 à 2,5 cm.
  • Neem telkens een zijkant vast van een reep en draai je polsen in tegenovergestelde richting zodat je deeg zich tot een twister/spiraal rolt. Leg het dan op de bakplaat.
  • Doe dit nu voor elke reep en leg ze een beetje uit elkaar op de bakplaat.
  • Kluts het eigeel goed glad en strijk elke deegstengel in met wat eigeel.
  • Zet nu zo’n 15 à 17 minuten in de oven.
  • Haal ze uit de oven en rasp er nu de overige limoenschil overheen.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s