Ingrediënten:
- 1,5 eetlepel abrikozenjam (bv. Bonne Maman abrikozen)
- 1 (biologische) limoen
- 1 rechthoekige rol kant-en-klaar bladerdeeg
- 1 eigeel
- kristalsuiker
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bakplaat eruit.
- Leg een velletje bakpapier op de bakplaat.
- Rol het bladerdeeg uit op een vlak oppervlak. Leg de langste zijde van het bladerdeeg horizontaal voor je neer. Snijd hem dan netjes, van boven naar onder, door de helft.
- Bestrijk één helft met abrikozenjam.
- Was de limoen voor alle zekerheid nog even en rasp de schil voorzichtig uit boven de abrikozenjam (alleen het groene, niet het witte onder de schil). Je hebt ongeveer 3/4 nodig van de limoen.
- Leg dan de andere helft netjes op het bladerdeeg met de jam.
- Snijd dan repen van boven naar onder. Elke reep zo’n 2 à 2,5 cm.
- Neem telkens een zijkant vast van een reep en draai je polsen in tegenovergestelde richting zodat je deeg zich tot een twister/spiraal rolt. Leg het dan op de bakplaat.
- Doe dit nu voor elke reep en leg ze een beetje uit elkaar op de bakplaat.
- Kluts het eigeel goed glad en strijk elke deegstengel in met wat eigeel.
- Zet nu zo’n 15 à 17 minuten in de oven.
- Haal ze uit de oven en rasp er nu de overige limoenschil overheen.