Hamburgers met paprika en ui

hamburgers met paprika en ui

Voor dit recept maakte ik gebruik van diepvrieshamburgers. Uiteraard kan er ook gewerkt worden met verse hamburgerschijven. Bij verse hamburgers is het beter om ze eerst goed te grillen of te bakken voordat ze bij de paprika en ui gaan.

Ingrediënten:

  • 6 (ontdooide) diepvrieshamburgers
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 dikke uien
  • 4 stengels lenteui
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • peper
  • boter

Bereiding:

  • Verwarm een diepere pan (of wokpan) met een klontje boter.
  • Snijd de uien in halve ringen en bak ze glazig aan in de boter.
  • Snijd ondertussen de puntpaprika in blokjes. Doe ze bij de ui.
  • Roer enkele minuten goed om. Bestrooi met paprikapoeder en peper.
  • Snijd de lenteui in stukjes van 4 à 5 cm.
  • Snijd elke hamburger in vier stukken.
  • Doe de lenteui en hamburgers erbij in de pan. Roer enkele minuten door.
  • Kruid eventueel nog wat met peper.

Smakelijk eten!
Ik maak dit ook wel eens met champignons erbij of een beetje knoflook erin. Ik roer er soms ook 2 à 3 eetlepels zoete chilisaus doorheen. Ook lekker!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s