Ingrediënten:
- 450 gram soepgroenten (diepvries) of 400 gram verse soepgroenten (bijvoorbeeld van prei, wortel, bleekselderij en bloemkool)
- 1 dikke ui
- 250 gram champignons
- 300 gram gemengd gehakt (rund kan ook perfect!)
- 3 groente bouillonblokjes
- 2 liter water
- klontje boter
Bereiding:
- Snijd de ui in kleine blokjes.
- Snijd de champignons in dikke plakken.
- Verwarm een hoge kookpot met een klontje boter.
- Doe de ui in de kookpot en laat hem glazig worden.
- Voeg de champignons toe en roer ze een tweetal minuten door de ui.
- Voeg dan de soepgroenten toe. Roer goed gedurende enkele minuten.
- Voeg dan het water toe, liefst al goed heet, zodat de soep vlug kan gaan koken.
- Verkruimel de bouillonblokjes in het water.
- Zet het vuur halfhoog en laat voor een 8-tal minuten zachtjes koken. Verse soepgroenten mogen iets langer koken, zo’n 12-tal minuten.
- Draai ondertussen kleine balletjes van het gehakt.
- Voeg de balletjes toe (eventjes niet roeren door de soep) en laat ze rustig koken totdat alle balletjes bovendrijven. Dit duurt hooguit 5 minuten.