Groentesoep met gehaktballetjes

snelle groentesoep

Ingrediënten:

  • 450 gram soepgroenten (diepvries) of 400 gram verse soepgroenten (bijvoorbeeld van prei, wortel, bleekselderij en bloemkool)
  • 1 dikke ui
  • 250 gram champignons
  • 300 gram gemengd gehakt (rund kan ook perfect!)
  • 3 groente bouillonblokjes
  • 2 liter water
  • klontje boter

Bereiding:

  • Snijd de ui in kleine blokjes.
  • Snijd de champignons in dikke plakken.
  • Verwarm een hoge kookpot met een klontje boter.
  • Doe de ui in de kookpot en laat hem glazig worden.
  • Voeg de champignons toe en roer ze een tweetal minuten door de ui.
  • Voeg dan de soepgroenten toe. Roer goed gedurende enkele minuten.
  • Voeg dan het water toe, liefst al goed heet, zodat de soep vlug kan gaan koken.
  • Verkruimel de bouillonblokjes in het water.
  • Zet het vuur halfhoog en laat voor een 8-tal minuten zachtjes koken. Verse soepgroenten mogen iets langer koken, zo’n 12-tal minuten.
  • Draai ondertussen kleine balletjes van het gehakt.
  • Voeg de balletjes toe (eventjes niet roeren door de soep) en laat ze rustig koken totdat alle balletjes bovendrijven. Dit duurt hooguit 5 minuten.

 

 

Plaats een reactie