Pasta carbonara met champignons

carbonara met champignons

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram linguine
  • 500 gram witte champignons
  • 400 gram spekreepjes, ongezouten en niet gerookt
  • 4 hele eieren + 2 eigeel
  • 150 ml droge witte wijn
  • 100 gram Parmezaanse kaas + eventueel iets extra ter garnering
  • 70 gram boter + extra klontje
  • zout
  • peper
  • eventueel wat verse basilicum ter garnering

Bereiding:

  • Verwijder de onderkant het steeltje en snijd de champignons in dikke plakken.
  • Verwarm een braadpan met een klontje boter.
  • Bak hierin de champignons aan voor een 5-tal minuten. Haal ze dan uit de pan en houd ze apart.
  • Ondertussen kun je de 4 eieren, de 2 eigelen en de Parmezaanse kaas loskloppen in een kommetje. Kruid dit flink met peper en zout.
  • Neem dezelfde braadpan en bak hierin de spekjes aan.
  • Kook de linguine ondertussen in een grote kookpot aan volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af. Houd apart.
  • Doe de gebakken spekreepjes in die grote kookpot.
  • Blus dan met de witte wijn en voeg de 70 gram boter toe. Roer dit voor enkele minuten.
  • Roer er dan de pasta en champignons doorheen.
  • Haal de pan van het vuur en voeg nu (terwijl je blijft roeren) het ei/kaasmengsel toe. Roer dit goed doorheen.
  • Je kunt nu nog wat afkruiden met peper en zout.
  • Knip er eventueel wat verse basilicium overheen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s