Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 gram linguine
- 500 gram witte champignons
- 400 gram spekreepjes, ongezouten en niet gerookt
- 4 hele eieren + 2 eigeel
- 150 ml droge witte wijn
- 100 gram Parmezaanse kaas + eventueel iets extra ter garnering
- 70 gram boter + extra klontje
- zout
- peper
- eventueel wat verse basilicum ter garnering
Bereiding:
- Verwijder de onderkant het steeltje en snijd de champignons in dikke plakken.
- Verwarm een braadpan met een klontje boter.
- Bak hierin de champignons aan voor een 5-tal minuten. Haal ze dan uit de pan en houd ze apart.
- Ondertussen kun je de 4 eieren, de 2 eigelen en de Parmezaanse kaas loskloppen in een kommetje. Kruid dit flink met peper en zout.
- Neem dezelfde braadpan en bak hierin de spekjes aan.
- Kook de linguine ondertussen in een grote kookpot aan volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af. Houd apart.
- Doe de gebakken spekreepjes in die grote kookpot.
- Blus dan met de witte wijn en voeg de 70 gram boter toe. Roer dit voor enkele minuten.
- Roer er dan de pasta en champignons doorheen.
- Haal de pan van het vuur en voeg nu (terwijl je blijft roeren) het ei/kaasmengsel toe. Roer dit goed doorheen.
- Je kunt nu nog wat afkruiden met peper en zout.
- Knip er eventueel wat verse basilicium overheen.