Romige spaghetti met spinazie en spekjes

img_8957

Ingrediënten (voor 2 à 3 porties):

  • 300 gram spaghetti
  • 450 gram verse spinazie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 knoflookteentjes
  • 200 gram spekreepjes (natuur)
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram parmigiano reggiano
  • 1 citroen
  • 3 takjes verse basilicum
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de kastanjechampignons in vier stukken.
  • Snijd de knoflook heel fijn.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakkingen en giet af.
  • Verwarm een grote wokpan (of grote kookpot) met een beetje olijfolie.
  • Bak hierin de spekjes bruin aan. Haal ze uit de pan en zet even apart.
  • Verwarm nu dezelfde wok met olijfolie.
  • Voeg de knoflook en champignons toe. Roer goed door gedurende een 3-tal minuten.
  • Voeg dan de spinazie  geleidelijk toe. Roer goed om.
  • Voeg de mascarpone, verse citroenrasp, citroensap van een halve citroen en parmigiano reggiano toe. Roer goed door.
  • Kruid nu flink met peper en een snufje zout.
  • Voeg nu geleidelijk de spaghetti toe en roer om.
  • Roer de spekjes door de pasta.
  • Versnipper de basilicum erdoorheen.

2 gedachtes over “Romige spaghetti met spinazie en spekjes

Plaats een reactie