Ingrediënten (voor 2 à 3 porties):
- 300 gram spaghetti
- 450 gram verse spinazie
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 knoflookteentjes
- 200 gram spekreepjes (natuur)
- 250 gram mascarpone
- 50 gram parmigiano reggiano
- 1 citroen
- 3 takjes verse basilicum
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding:
- Snijd de kastanjechampignons in vier stukken.
- Snijd de knoflook heel fijn.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakkingen en giet af.
- Verwarm een grote wokpan (of grote kookpot) met een beetje olijfolie.
- Bak hierin de spekjes bruin aan. Haal ze uit de pan en zet even apart.
- Verwarm nu dezelfde wok met olijfolie.
- Voeg de knoflook en champignons toe. Roer goed door gedurende een 3-tal minuten.
- Voeg dan de spinazie geleidelijk toe. Roer goed om.
- Voeg de mascarpone, verse citroenrasp, citroensap van een halve citroen en parmigiano reggiano toe. Roer goed door.
- Kruid nu flink met peper en een snufje zout.
- Voeg nu geleidelijk de spaghetti toe en roer om.
- Roer de spekjes door de pasta.
- Versnipper de basilicum erdoorheen.
Hmm ga ik eens uitproberen!
Leuk! Bedankt voor jouw enthousiaste reactie. Laat je me weten wat je ervan vond?