Romige spaghetti met spinazie en spekjes

img_8957

Ingrediënten (voor 2 à 3 porties):

  • 300 gram spaghetti
  • 450 gram verse spinazie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 knoflookteentjes
  • 200 gram spekreepjes (natuur)
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram parmigiano reggiano
  • 1 citroen
  • 3 takjes verse basilicum
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de kastanjechampignons in vier stukken.
  • Snijd de knoflook heel fijn.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakkingen en giet af.
  • Verwarm een grote wokpan (of grote kookpot) met een beetje olijfolie.
  • Bak hierin de spekjes bruin aan. Haal ze uit de pan en zet even apart.
  • Verwarm nu dezelfde wok met olijfolie.
  • Voeg de knoflook en champignons toe. Roer goed door gedurende een 3-tal minuten.
  • Voeg dan de spinazie  geleidelijk toe. Roer goed om.
  • Voeg de mascarpone, verse citroenrasp, citroensap van een halve citroen en parmigiano reggiano toe. Roer goed door.
  • Kruid nu flink met peper en een snufje zout.
  • Voeg nu geleidelijk de spaghetti toe en roer om.
  • Roer de spekjes door de pasta.
  • Versnipper de basilicum erdoorheen.
Advertenties

2 gedachtes over “Romige spaghetti met spinazie en spekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s