Frambozentaart

img_9012-001
Ik maakte deze taart in een springvorm van 22 cm. Leg een velletje bakpapier op de bodem om plakken te voorkomen.

Ingrediënten:

  • 250 gram koekjes (Digestive)
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 100 gram boter
  • 3 blaadjes gelatine
  • halve citroen
  • 250 gram diepvriesframbozen
  • klein bakje verse frambozen
  • 500 gram roomkaas (monchou)
  • 150 gram witte suiker
  • verse muntblaadjes
  • poedersuiker

Bereiding:

  • Smelt de boter twee minuten in de magnetron of in een pannetje.
  • Verkruimel de koekjes in een hakmolen.
  • Voeg de kokos en gesmolten boter toe. Roer goed.
  • Doe dit koekjesmengsel in de springvorm en duw goed aan.
  • Zet de vorm nu zo’n 10 minuten in de koelkast.
  • Doe de helft van de diepvriesframbozen in de hakmolen en pureer fijn.
  • Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water, zo’n 10 minuten.
  • Verwarm een pannetje met een eetlepel water en het sap van een halve citroen.
  • Haal het van het vuur en roer de gelatineblaadjes erdoor.
  • Voeg dit gelatinemengsel toe aan de gepureerde diepvriesframbozen.
  • Klop de roomkaas en suiker met een mixer tot een gladde massa.
  • Voeg nu het frambozen mengsel erbij. Klop nog goed met de mixer.
  • Roer er nu de andere helft van de diepvriesframbozen doorheen. Doe dit voorzichtig.
  • Giet dit kaasmengsel over de bodem in de springvorm.
  • Laat dit nu zeker een 2-tal uurtjes opstijven.
  • Garneer dan met de verse frambozen, muntblaadjes en wat poedersuiker.

Dit recept vond ik in het Plus ‘Boodschappen’ magazine maar is heerlijk om te delen!

 

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Frambozentaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s