Romige spaghetti met kip en spinazie

IMG_8907-001.JPG

Ingrediënten (voor 2 à 3 porties):

  • 300 gram spaghetti
  • 450 gram verse spinazie
  • 3 kleine kipfilets
  • 2 knoflooktenen
  • 250 gram mascarpone
  • 1 kleine citroen
  • 40 gram parmigiano reggiano, geraspt
  • 3 takjes verse basilicum
  • 4 eetlepels pastawater
  • klontje boter
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af (houd 4 eetlepels pastawater apart) en spoel af met warm water.
  • Verwarm een pan met een klontje boter.
  • Kruid de kipfilet met peper en zout.
  • Bak hierin de kipfilet goudbruin.
  • Snijd ondertussen de knoflooktenen fijn.
  • Haal de kipfilet uit de pan en zet apart.
  • Doe eventueel nog een klontje boter in dezelfde pan.
  • Voeg de knoflook toe en roer eventjes.
  • Voeg dan de zak spinazie, beetje bij beetje, al roerend toe.
  • Voeg de mascarpone toe.
  • Rasp de citroenschil en voeg toe.
  • Pers de helft van een citroen uit.
  • Voeg de geraspte kaas  toe.
  • Roer goed door elkaar.
  • Voeg de spaghetti, pastawater en de kip toe.
  • Roer even door.
  • Knip de verse basilicum erdoorheen.
  • Schep alles goed door elkaar.

Plaats een reactie