Ingrediënten (voor 2 à 3 porties):
- 300 gram spaghetti
- 450 gram verse spinazie
- 3 kleine kipfilets
- 2 knoflooktenen
- 250 gram mascarpone
- 1 kleine citroen
- 40 gram parmigiano reggiano, geraspt
- 3 takjes verse basilicum
- 4 eetlepels pastawater
- klontje boter
- peper
- zout
Bereiding:
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af (houd 4 eetlepels pastawater apart) en spoel af met warm water.
- Verwarm een pan met een klontje boter.
- Kruid de kipfilet met peper en zout.
- Bak hierin de kipfilet goudbruin.
- Snijd ondertussen de knoflooktenen fijn.
- Haal de kipfilet uit de pan en zet apart.
- Doe eventueel nog een klontje boter in dezelfde pan.
- Voeg de knoflook toe en roer eventjes.
- Voeg dan de zak spinazie, beetje bij beetje, al roerend toe.
- Voeg de mascarpone toe.
- Rasp de citroenschil en voeg toe.
- Pers de helft van een citroen uit.
- Voeg de geraspte kaas toe.
- Roer goed door elkaar.
- Voeg de spaghetti, pastawater en de kip toe.
- Roer even door.
- Knip de verse basilicum erdoorheen.
- Schep alles goed door elkaar.