Romige spaghetti met kip en spinazie

IMG_8907-001.JPG

Ingrediënten (voor 2 à 3 porties):

  • 300 gram spaghetti
  • 450 gram verse spinazie
  • 3 kleine kipfilets
  • 2 knoflooktenen
  • 250 gram mascarpone
  • 1 kleine citroen
  • 40 gram parmigiano reggiano, geraspt
  • 3 takjes verse basilicum
  • 4 eetlepels pastawater
  • klontje boter
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af (houd 4 eetlepels pastawater apart) en spoel af met warm water.
  • Verwarm een pan met een klontje boter.
  • Kruid de kipfilet met peper en zout.
  • Bak hierin de kipfilet goudbruin.
  • Snijd ondertussen de knoflooktenen fijn.
  • Haal de kipfilet uit de pan en zet apart.
  • Doe eventueel nog een klontje boter in dezelfde pan.
  • Voeg de knoflook toe en roer eventjes.
  • Voeg dan de zak spinazie, beetje bij beetje, al roerend toe.
  • Voeg de mascarpone toe.
  • Rasp de citroenschil en voeg toe.
  • Pers de helft van een citroen uit.
  • Voeg de geraspte kaas  toe.
  • Roer goed door elkaar.
  • Voeg de spaghetti, pastawater en de kip toe.
  • Roer even door.
  • Knip de verse basilicum erdoorheen.
  • Schep alles goed door elkaar.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s