Kip en groenten in de wok

img_8948

Ingrediënten (voor 3 à 4 personen):

  • 3 kipfilets
  • 400 gram champignons
  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 1 dikke ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 koffielepels Colombo kruiden (Puur Verstegen, mix met kurkuma, mosterdzaad, koriander, karwijzaad, fenegriek, peper, kruidnagel)
  • 150 ml zoete chilisaus
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de paprika’s in dunne repen.
  • Snijd de champignons in kwart stukken.
  • Snijd de knoflooktenen fijn.
  • Snijd de kipfilets in reepjes.
  • Verwarm een diepere wokpan met olijfolie.
  • Kruid de kipfilet met een beetje zout en peper.
  • Voeg de kipfiletreepjes toe. Kruid met Colombo kruiden. Bak ze goudbruin. Roer regelmatig.
  • Voeg de ui en knoflook toe. Bak gedurende een 2-tal minuten op hoog vuur.
  • Voeg de paprika en champignons toe. Bak en roer gedurende 5 minuten.
  • Voeg nu de chilisaus toe.
  • Roer goed door elkaar.

Heerlijk bij rijst, noedels of in wraps.

Plaats een reactie