Konijn met dadels

img_8839

Ingrediënten:

  • 1 konijn in stukken
  • 2 uien
  • 75 ml tafelbier (Piedboeuf)
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 200 gram ontpitte dadels
  • 800 ml azijn + 2 liter water
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 takjes gedroogde tijm
  • boter
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Leg het konijn zo’n 12 tot 24 uur op voorhand in de azijn en het water. Zorg dat het konijn onderstaat en zet het in de koelkast.
  • Giet het azijnwater af en dep de konijnenstukken droog met keukenpapier.
  • Kruid het konijn met peper en zout.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Verwarm een grote braadpot met boter.
  • Bak het konijn rondom bruin aan. Blijf erbij en draai regelmatig om. Haal het even uit de pan en zet apart.
  • Smelt nog een klontje boter in dezelfde pan en bak de uien glazig aan.
  • Voeg het konijn weer toe en giet er het tafelbier bij.
  • Voeg ook de laurierblaadjes en 3 takjes tijm toe.
  • Laat het geheel zachtjes pruttelen gedurende een 40-tal minuten. Roer af en toe even door. Let op dat het konijn niet aan de bodem blijft plakken.
  • Haal de laurier en tijm eruit en voeg de suiker en dadels toe. Laat nog eens een 10-tal minuten sudderen op laag vuur.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s