Ingrediënten:
- 1 konijn in stukken
- 2 uien
- 75 ml tafelbier (Piedboeuf)
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 200 gram ontpitte dadels
- 800 ml azijn + 2 liter water
- 3 laurierblaadjes
- 3 takjes gedroogde tijm
- boter
- peper
- zout
Bereiding:
- Leg het konijn zo’n 12 tot 24 uur op voorhand in de azijn en het water. Zorg dat het konijn onderstaat en zet het in de koelkast.
- Giet het azijnwater af en dep de konijnenstukken droog met keukenpapier.
- Kruid het konijn met peper en zout.
- Snijd de uien in ringen.
- Verwarm een grote braadpot met boter.
- Bak het konijn rondom bruin aan. Blijf erbij en draai regelmatig om. Haal het even uit de pan en zet apart.
- Smelt nog een klontje boter in dezelfde pan en bak de uien glazig aan.
- Voeg het konijn weer toe en giet er het tafelbier bij.
- Voeg ook de laurierblaadjes en 3 takjes tijm toe.
- Laat het geheel zachtjes pruttelen gedurende een 40-tal minuten. Roer af en toe even door. Let op dat het konijn niet aan de bodem blijft plakken.
- Haal de laurier en tijm eruit en voeg de suiker en dadels toe. Laat nog eens een 10-tal minuten sudderen op laag vuur.