Konijn met dadels

img_8839

Ingrediënten:

  • 1 konijn in stukken
  • 2 uien
  • 75 ml tafelbier (Piedboeuf)
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 200 gram ontpitte dadels
  • 800 ml azijn + 2 liter water
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 takjes gedroogde tijm
  • boter
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Leg het konijn zo’n 12 tot 24 uur op voorhand in de azijn en het water. Zorg dat het konijn onderstaat en zet het in de koelkast.
  • Giet het azijnwater af en dep de konijnenstukken droog met keukenpapier.
  • Kruid het konijn met peper en zout.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Verwarm een grote braadpot met boter.
  • Bak het konijn rondom bruin aan. Blijf erbij en draai regelmatig om. Haal het even uit de pan en zet apart.
  • Smelt nog een klontje boter in dezelfde pan en bak de uien glazig aan.
  • Voeg het konijn weer toe en giet er het tafelbier bij.
  • Voeg ook de laurierblaadjes en 3 takjes tijm toe.
  • Laat het geheel zachtjes pruttelen gedurende een 40-tal minuten. Roer af en toe even door. Let op dat het konijn niet aan de bodem blijft plakken.
  • Haal de laurier en tijm eruit en voeg de suiker en dadels toe. Laat nog eens een 10-tal minuten sudderen op laag vuur.

 

Plaats een reactie