Ravioli in tomatensaus

1-IMG_8497

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram verse ravioli (bv. met vulling tomaat-mozzarella van Aldi)
  • 1 bolletje mozzarella
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 koffielepel knoflookpuree
  •  1 klein blikje tomatenpuree
  •  4 koffielepels groene tabasco
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 70 ml rode wijn
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • paar takjes verse basilicum

Bereiding:

  • Snijd de tomaten in grove stukken. Haal het harde gedeelte eruit.
  • Snijd de ui fijn.
  • Doe wat olijfolie in een pan en laat smelten.
  • Bak de ui glazig.
  • Voeg de knoflookpuree, tijm, basilicum, peterselie en de tomatenpuree toe. Roer goed om.
  • Voeg dan de tomatenstukken en de wijn toe en zet op halfhoog vuur. Laat zo’n 10 minuten zacht pruttelen maar roer af en toe door.
  • Kruid de tomatensaus dan met peper, flink wat zout, suiker en tabasco.
  • Pureer de tomatensaus met een staafmixer tot een gladder geheel.
  • Verwarm ondertussen een ruime kookpot met water en laat koken.
  • Snijd een bolletje mozzarella in blokjes.
  • Kook dan de ravioli volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Doe de ravioli op het bord. Verdeel de tomatensaus eroverheen. Werk af met een vers blaadje basilicum en mozarella.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s