Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 gram verse ravioli (bv. met vulling tomaat-mozzarella van Aldi)
- 1 bolletje mozzarella
- 3 rijpe tomaten
- 1 koffielepel knoflookpuree
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 4 koffielepels groene tabasco
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 70 ml rode wijn
- peper
- zout
- olijfolie
- paar takjes verse basilicum
Bereiding:
- Snijd de tomaten in grove stukken. Haal het harde gedeelte eruit.
- Snijd de ui fijn.
- Doe wat olijfolie in een pan en laat smelten.
- Bak de ui glazig.
- Voeg de knoflookpuree, tijm, basilicum, peterselie en de tomatenpuree toe. Roer goed om.
- Voeg dan de tomatenstukken en de wijn toe en zet op halfhoog vuur. Laat zo’n 10 minuten zacht pruttelen maar roer af en toe door.
- Kruid de tomatensaus dan met peper, flink wat zout, suiker en tabasco.
- Pureer de tomatensaus met een staafmixer tot een gladder geheel.
- Verwarm ondertussen een ruime kookpot met water en laat koken.
- Snijd een bolletje mozzarella in blokjes.
- Kook dan de ravioli volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Doe de ravioli op het bord. Verdeel de tomatensaus eroverheen. Werk af met een vers blaadje basilicum en mozarella.