Ravioli in tomatensaus

1-IMG_8497

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram verse ravioli (bv. met vulling tomaat-mozzarella van Aldi)
  • 1 bolletje mozzarella
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 koffielepel knoflookpuree
  •  1 klein blikje tomatenpuree
  •  4 koffielepels groene tabasco
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 70 ml rode wijn
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • paar takjes verse basilicum

Bereiding:

  • Snijd de tomaten in grove stukken. Haal het harde gedeelte eruit.
  • Snijd de ui fijn.
  • Doe wat olijfolie in een pan en laat smelten.
  • Bak de ui glazig.
  • Voeg de knoflookpuree, tijm, basilicum, peterselie en de tomatenpuree toe. Roer goed om.
  • Voeg dan de tomatenstukken en de wijn toe en zet op halfhoog vuur. Laat zo’n 10 minuten zacht pruttelen maar roer af en toe door.
  • Kruid de tomatensaus dan met peper, flink wat zout, suiker en tabasco.
  • Pureer de tomatensaus met een staafmixer tot een gladder geheel.
  • Verwarm ondertussen een ruime kookpot met water en laat koken.
  • Snijd een bolletje mozzarella in blokjes.
  • Kook dan de ravioli volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Doe de ravioli op het bord. Verdeel de tomatensaus eroverheen. Werk af met een vers blaadje basilicum en mozarella.

 

Plaats een reactie