Vogelnestjes in tomatensaus

1-IMG_8465

Ingrediënten:

  •  800 gram gemengd gehakt
  • 4 eieren + 1 ei voor het gehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 koffielepel knoflookpuree
  •  1 klein blikje tomatenpuree
  •  4 koffielepels groene tabasco
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 70 ml rode wijn
  • peper
  • zout
  • braadboter
  • olijfolie

Bereiding:

  • Kook de eieren zo’n 6 minuten. Spoel ze dan met koud water en pel ze. Leg aan de kant.
  • Snijd de tomaten in grove stukken. Haal het harde gedeelte eruit.
  • Snijd de ui fijn.
  • Doe wat olijfolie in een pan en laat smelten.
  • Bak de ui glazig.
  • Voeg de knoflookpuree, tijm, basilicum, peterselie en de tomatenpuree toe. Roer goed om.
  • Voeg dan de tomatenstukken en de wijn toe en zet op halfhoog vuur. Laat zo’n 10 minuten zacht pruttelen maar roer af en toe door.
  • Kruid de tomatensaus dan met peper, flink wat zout, suiker en tabasco.
  • Pureer de tomatensaus met een staafmixer tot een gladder geheel.
  • Doe het gehakt in een kom.
  • Voeg het paneermeel, een eitje, peper en zout toe. Meng goed met jouw handen.
  • Verdeel het gehakt in 4 porties en duw een eitje in het midden van het gehakt. Vorm een mooi bal. Doe ditzelfde met het andere deel gehakt.
  • Verwarm een braadpannetje met boter en bak de gehaktballen rondom bruin op middelhoog vuur. Zet dan het vuur lager en bak ze zo’n 10 minuten tot het gehakt gaar is.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s