Gefrituurde aubergine paprika

Dit recept ontving ik in de box van Arab Food Lovers. Het werd geschreven door Nadia Zerouali.

1-IMG_9775

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel Nadia & Merijn’s SOUQ sumak
  • 1 deciliter Nadia & Merijn’s SOUQ granaatappelmelasse
  • 1 à 2 theelepels Anavarza Bal honing
  • 2 aubergines
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1/2 teentje knoflook
  • frituurolie
  • 1/2 dl olijfolie
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de frituurpan op 180 graden.
  • Snijd de aubergines en paprika’s in grove stukken.
  • Bestrooi de aubergines met wat zout en laat ze een 10-tal minuten staan.
  • Dep ze dan droog en frituur de aubergine en paprikastukken goudbruin.
    Dit duurde zo’n 5-tal minuten. Laat ze uitlekker op keukenpapier.
    Frituur niet alle groenten in één. Verdeel het in zo’n 3 à 4 porties.
  • Pers de knoflook uit in een kommetje.
  • Voeg daaraan de sumak, melasse, olijfolie en honing toe. Kruid eventueel met wat zout.
  • Bestrooi de aubergine en paprika eventueel met wat zout. Serveer met de dressing.

Plaats een reactie