Gefrituurde aubergine paprika

Dit recept ontving ik in de box van Arab Food Lovers. Het werd geschreven door Nadia Zerouali.

1-IMG_9775

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel Nadia & Merijn’s SOUQ sumak
  • 1 deciliter Nadia & Merijn’s SOUQ granaatappelmelasse
  • 1 à 2 theelepels Anavarza Bal honing
  • 2 aubergines
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1/2 teentje knoflook
  • frituurolie
  • 1/2 dl olijfolie
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de frituurpan op 180 graden.
  • Snijd de aubergines en paprika’s in grove stukken.
  • Bestrooi de aubergines met wat zout en laat ze een 10-tal minuten staan.
  • Dep ze dan droog en frituur de aubergine en paprikastukken goudbruin.
    Dit duurde zo’n 5-tal minuten. Laat ze uitlekker op keukenpapier.
    Frituur niet alle groenten in één. Verdeel het in zo’n 3 à 4 porties.
  • Pers de knoflook uit in een kommetje.
  • Voeg daaraan de sumak, melasse, olijfolie en honing toe. Kruid eventueel met wat zout.
  • Bestrooi de aubergine en paprika eventueel met wat zout. Serveer met de dressing.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s