Dit recept ontving ik in de box van Arab Food Lovers. Het werd geschreven door Nadia Zerouali.
Ingrediënten:
- 1 eetlepel Nadia & Merijn’s SOUQ sumak
- 1 deciliter Nadia & Merijn’s SOUQ granaatappelmelasse
- 1 à 2 theelepels Anavarza Bal honing
- 2 aubergines
- 2 rode puntpaprika’s
- 1/2 teentje knoflook
- frituurolie
- 1/2 dl olijfolie
- zout
Bereiding:
- Verwarm de frituurpan op 180 graden.
- Snijd de aubergines en paprika’s in grove stukken.
- Bestrooi de aubergines met wat zout en laat ze een 10-tal minuten staan.
- Dep ze dan droog en frituur de aubergine en paprikastukken goudbruin.
Dit duurde zo’n 5-tal minuten. Laat ze uitlekker op keukenpapier.
Frituur niet alle groenten in één. Verdeel het in zo’n 3 à 4 porties. - Pers de knoflook uit in een kommetje.
- Voeg daaraan de sumak, melasse, olijfolie en honing toe. Kruid eventueel met wat zout.
- Bestrooi de aubergine en paprika eventueel met wat zout. Serveer met de dressing.