Kapsalon met kip

1-IMG_9324

Ingrediënten:

  • 700 gram verse frites
  • 500 gram kipfiletreepjes
  • 100 gram ijsbergsla
  • cherrytomaatjes
  • (eventueel beetje rode paprikablokjes)
  • knoflooksaus
  • 1 koffielepel curry madras (Jonnie Boer)
  • 1 theelepel knoflookpasta (tube, AH)
  • olijfolie
  • frituurolie
  • 150 gram geraspte kaas

 

Bereiding:

  • Verwarm de frituurpan op 190 graden.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een pan met wat olijfolie en bak de kipfiletreepjes rustig aan.
  • Roer de kipfiletreepjes tussendoor en kruid met de curry madras en knoflookpuree.
  • Frituur ondertussen de frietjes volgens de aanwijzingen van de verpakking. Laat ze goed uitlekken.
  • Doe ze onderaan in een grote ovenvaste schotel of verdeel over kleinere aluminium bakjes.
  • Doe hierop de gebakken kipfilet.
  • Strooi er de kaas overheen.
  • Zet het bakje nu zo’n 8-tal minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  • Leg er de sla, tomaatjes en eventueel wat rode paprika overheen.
  • Werk af met wat knoflooksaus naar eigen smaak.

Liever verse frietjes bakken? 

  • Neem een zak frietaardappelen (of eventueel vastkokende).
  • Schil de aardappelen.
  • Snijd ze in plakken en daarna in reepjes.
  • Dep ze met een handdoek.
  • Verwarm het frituurvet op 150 graden.
  • Bak de frietjes in kleinere porties, gedurende 4 à 5 minuten.
  • Laat ze een halfuurtje afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm het frituurvet op 180 graden.
  • Bak de frietjes dan goudbruin.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s