Kapsalon met kip

1-IMG_9324

Ingrediënten:

  • 700 gram verse frites
  • 500 gram kipfiletreepjes
  • 100 gram ijsbergsla
  • cherrytomaatjes
  • (eventueel beetje rode paprikablokjes)
  • knoflooksaus
  • 1 koffielepel curry madras (Jonnie Boer)
  • 1 theelepel knoflookpasta (tube, AH)
  • olijfolie
  • frituurolie
  • 150 gram geraspte kaas

 

Bereiding:

  • Verwarm de frituurpan op 190 graden.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een pan met wat olijfolie en bak de kipfiletreepjes rustig aan.
  • Roer de kipfiletreepjes tussendoor en kruid met de curry madras en knoflookpuree.
  • Frituur ondertussen de frietjes volgens de aanwijzingen van de verpakking. Laat ze goed uitlekken.
  • Doe ze onderaan in een grote ovenvaste schotel of verdeel over kleinere aluminium bakjes.
  • Doe hierop de gebakken kipfilet.
  • Strooi er de kaas overheen.
  • Zet het bakje nu zo’n 8-tal minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  • Leg er de sla, tomaatjes en eventueel wat rode paprika overheen.
  • Werk af met wat knoflooksaus naar eigen smaak.

Liever verse frietjes bakken? 

  • Neem een zak frietaardappelen (of eventueel vastkokende).
  • Schil de aardappelen.
  • Snijd ze in plakken en daarna in reepjes.
  • Dep ze met een handdoek.
  • Verwarm het frituurvet op 150 graden.
  • Bak de frietjes in kleinere porties, gedurende 4 à 5 minuten.
  • Laat ze een halfuurtje afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm het frituurvet op 180 graden.
  • Bak de frietjes dan goudbruin.

 

Plaats een reactie