Ingrediënten:
- 700 gram verse frites
- 500 gram kipfiletreepjes
- 100 gram ijsbergsla
- cherrytomaatjes
- (eventueel beetje rode paprikablokjes)
- knoflooksaus
- 1 koffielepel curry madras (Jonnie Boer)
- 1 theelepel knoflookpasta (tube, AH)
- olijfolie
- frituurolie
- 150 gram geraspte kaas
Bereiding:
- Verwarm de frituurpan op 190 graden.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm een pan met wat olijfolie en bak de kipfiletreepjes rustig aan.
- Roer de kipfiletreepjes tussendoor en kruid met de curry madras en knoflookpuree.
- Frituur ondertussen de frietjes volgens de aanwijzingen van de verpakking. Laat ze goed uitlekken.
- Doe ze onderaan in een grote ovenvaste schotel of verdeel over kleinere aluminium bakjes.
- Doe hierop de gebakken kipfilet.
- Strooi er de kaas overheen.
- Zet het bakje nu zo’n 8-tal minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
- Leg er de sla, tomaatjes en eventueel wat rode paprika overheen.
- Werk af met wat knoflooksaus naar eigen smaak.
Liever verse frietjes bakken?
- Neem een zak frietaardappelen (of eventueel vastkokende).
- Schil de aardappelen.
- Snijd ze in plakken en daarna in reepjes.
- Dep ze met een handdoek.
- Verwarm het frituurvet op 150 graden.
- Bak de frietjes in kleinere porties, gedurende 4 à 5 minuten.
- Laat ze een halfuurtje afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm het frituurvet op 180 graden.
- Bak de frietjes dan goudbruin.