Kapsalon met gehakt en zoete aardappel

Een alternatief op de kapsalon met shoarma is dit gerecht.
Ik maakte gebruik van rundergehakt en zoete aardappel uit de oven. De knoflooksaus heb ik vervangen door smeuïge geprakte avocado en een lepeltje zure room.

1-IMG_9313-001

Ingrediënten:

  • 450 gram rundergehakt
  • 5 grote zoete aardappelen
  • 1 grote ui
  • 1 koffilepel knoflookpasta (tube, AH)
  • 1 groot blik maïs
  • 1 rode paprika
  • 1 zak kidneybonen (HAK)
  • 1 pot tacosaus (Santa Maria, 230 gram)
  • 180 gram ijsbergsla
  • cherrytomaatjes
  • lenteuitje
  • 1 à 2 eetlepels zure room
  • 100 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • scheutje olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Was de zoete aardappelen goed onder de kraan.
  • Snijd de zoete aardappel in dikke plakken en daarna in reepjes, net als frietjes.
  • Leg ze in een kom. Giet er wat olijfolie op.
  • Kruid met curry madras en paprikapoeder. Meng het geheel met de handen even goed door elkaar.
  • Neem een bakplaat en bekleed dit met een bakpapiertje. Leg de ‘frietjes’ op de bakplaat (niet op elkaar maar langs elkaar).
  • Bak ze nu zo’n 20 à 25 minuten in de oven.
  • Snijd de ui in halve, dunne ringen.
  • Snijd de paprika in fijne blokjes.
  • Snijd het lenteuitje in dunne ringen.
  • Verwarm een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de ui toe en bak dit glazig.
  • Bak het gehakt rul en voeg de knoflookpasta toe. Roer goed.
  • Kruid het gehakt met peper, zout en paprikapoeder.
  • Voeg de paprikablokjes toe. Roer goed om gedurende een 3-tal minuten.
  • Roer er de tacosaus doorheen.
  • Voeg nu de bonen en maïs toe. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen.
  • Leg de zoete aardappelfrietjes op de bodem van een ovenschotel.
  • Doe er het gehakt overheen.
  • Strooi er nu de kaas op.
  • Zet nu een 8-tal minuten terug in de oven totdat de kaas gesmolten is. Haal dan uit de oven.
  • Ontpit ondertussen de avocado, snijd ze in blokjes en prak de avocado met een vork.
  • Leg de sla, tomaatjes en lenteui (en eventueel een restje paprika) op de kaas.
  • Werk af met de geprakte avocado en wat zure room.

 

 

Een gedachte over “Kapsalon met gehakt en zoete aardappel

Plaats een reactie