Ingrediënten voor de vegetarische muffins ( 6 stuks):
- 6 eieren
- 1 rode puntpaprika
- 1 kleine ui
- 2 stengels bosui
- 2 handjes rucola
- 1 theelepel knoflookpuree (AH)
- 1 theelepel kruidenpasta met peper (AH)
- handvol gemalen kaas
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Zet de papieren cupcakevormpjes in het bakblik.
- Snijd de ui, bosui en paprika in kleine blokjes.
- Verwarm een pan met een beetje olijfolie.
- Bak hierin de ui glazig aan.
- Voeg de knoflook- en peperpasta toe.
- Voeg dan ook de bosui en paprika toe. Roer dit een paar minuten op matig vuur.
- Hak de rucola fijn.
- Kluts de eieren door de rucola.
- Vul de cupcakevormpjes met de groenten.
- Giet dan het eiermengsel tot het cupcakevormpje 3/4 gevuld is.
- Strooi er nog wat kaas over.
- Zet nu zo’n 20 minuten in de oven.
Doe er eventueel nog wat stukjes gekookte ham bij.