Ei muffins

1-IMG_8856

 

Ingrediënten voor de vegetarische muffins ( 6 stuks):

  • 6 eieren
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 kleine ui
  • 2 stengels bosui
  • 2 handjes rucola
  • 1 theelepel knoflookpuree (AH)
  • 1 theelepel kruidenpasta met peper (AH)
  • handvol gemalen kaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Zet de papieren cupcakevormpjes in het bakblik.
  • Snijd de ui, bosui en paprika in kleine blokjes.
  • Verwarm een pan met een beetje olijfolie.
  • Bak hierin de ui glazig aan.
  • Voeg de knoflook- en peperpasta toe.
  • Voeg dan ook de bosui en paprika toe. Roer dit een paar minuten op matig vuur.
  • Hak de rucola fijn.
  • Kluts de eieren door de rucola.
  • Vul de cupcakevormpjes met de groenten.
  • Giet dan het eiermengsel tot het cupcakevormpje 3/4 gevuld is.
  • Strooi er nog wat kaas over.
  • Zet nu zo’n 20 minuten in de oven.

Doe er eventueel nog wat stukjes gekookte ham bij.

 

Plaats een reactie