Gehaktballen in champignonsaus

1-IMG_8616

Ingrediënten:

  • 1 kg varkensgehakt
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 groot ei
  • peper
  • zout
  • 400 gram champignons
  • 400 ml room
  • 50 ml sherry
  • 2,5 eetlepel maïzena
  • water
  • boter

Bereiding:

  • Doe het gehakt in een kom.
  • Kruid het gehakt flink met peper en zout.
  • Kneed het eitje en het paneermeel door het gehakt. Meng het goed door elkaar met de handen.
  • Rol gehaktballen van zo’n 4-5 cm doorsnede. Leg ze apart op een bord.
  • Verwarm een braadpan met boter en bak de gehaktballen rondom bruin aan op een middelhoog vuurtje. Indien ze niet allemaal in één keer in de pan gaan, bak je ze gewoon in delen en hou je ze even apart.
  • Wanneer alle gehaktballen rondom bruin zijn, doe je terug samen in de braadpan. Zet het vuur lager, doe er een scheut water bij en zet het deksel erop voor een 5-tal minuten.
  • Snijd de champignons in plakjes. Doe boter in een ander pannetje en bak de champignons voor enkele minuten aan. Doe er de sherry bij en laat, op hoger vuur, het vocht tot de helft verdampen.
  • Giet de room erdoorheen.
  • Doe een scheutje water in een kommetje en roer de maïzena erdoorheen. Doe dit kommetje dan bij de champignons. Als je roert, zal de saus de juiste dikte krijgen.
  • Eventueel kun je de saus nog wat kruiden met peper en zout.

 

Plaats een reactie