Gevulde aubergines met rijst

 

Ingrediënten:

  • 3 aubergines
  • 2 uien
  • 6 tomaten (gewoon formaat)
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram basmatirijst
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • verse platte peterselie
  • zout
  • peper
  • 400 ml groentenbouillon (gekookt water met 2 groentenbouillon – keteltje van knorr-)
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de rijst volgens de verpakking en giet af.
  • Halveer de aubergine en haal het vruchtvlees er voorzichtig uit. Zo krijg je een kanovorm.
  • Snij het vruchtvlees in stukjes.
  • We gaan tomaten ontvellen door water aan de kook te brengen. Verwijder het kroontje en snij een kruisje onder in de tomaat. Dompel de tomaat zo’n 10 seconden onder en laat deze afkoelen in ijskoud water. Nu kun je de tomaat makkelijk ontvellen.
  • Snij de tomaten in blokjes.
  • Snij de uien fijn.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Stoof de ui, auberginevruchtvlees, knoflook en de tomaten in een pan met een tikje olijfolie. Breng op smaak met de kruiden.
  • Meng deze groenten met de rijst en rozijnen en roer zo’n 2 minuten om.
  • Leg de aubergines in een ovenschaal, vul deze met het groenten-rijstmengsel. en giet er de groentenbouillon bij.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie.  En zet de schaal in het midden van de oven. Bak zo’n 20 minuten.
  • Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten.
  • Werk af met wat blaadjes peterselie en strooi deze over de aubergines.
Advertenties

2 gedachtes over “Gevulde aubergines met rijst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s