pasta met gorgonzola

Schimmelkaas heb ik nooit echt lekker gevonden. Maar in de warme versie zou deze anders smaken.
Vandaar dat ik eens een pasta gemaakt heb met gorgonzola. En inderdaad…het smaakte!

Ingrediënten:

  • 60 gram boter
  • 300 gram gorgonzola, in stukjes
  • 170 ml crème fraîche
  • 700 gram penne (ik had 500 gram penne en 200 gram spirelli)
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • zout
  • gemalen vierseizoenenpeper
  • eetlepel gedroogde tijm
  • platte peterselie als afwerking

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens de verpakking in gezouten water. Giet daarna af.
  • Verhit ondertussen de boter, gorgonzola en crème fraîche au bain marie tot de kaas gesmolten is.
  • Meng de pasta door de kaassaus. Roer goed om. Bestrooi dan met Parmezaanse kaas en tijm.
  • Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Bestrooi met wat stukjes platte peterselie.
Advertenties

Een gedachte over “pasta met gorgonzola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s