Spaghetti bolognaise

Er staan al verschillende variaties van bolognaisesaus op mijn blog maar hier nog eentje zonder een sausmixpakje.
Het recept dat ik de laatste tijd erg vaak maak en zo lekker blijft. Vaak doe ik er ook nog een courgette bij. Maar dit keer waren we die vergeten bij de boodschappen!

Ingrediënten (voor 4 eters):

  • 700 gram spaghetti
  • 800 gram gemengde gehakt (varkens-runds)
  • 2 pakken gezeefde tomaten van 500 gram
  • 1 blik tomatenpuree (140 gram)
  • 3  paprika’s (geel, groen en rood)
  • italiaanse kruidenmix (gedroogd)
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 150 ml rode wijn

Bereiding:

  • Snij de paprika’s en uien fijn.
  • Verwarm de pan op een hoge temperatuur en doe er olijfolie in. Bak het gehakt rul.
  • Voeg dan de ui toe tot deze glazig is.
  • Voeg daarna de paprika en courgette toe. Roer goed om voor twee minuten.
  • Voeg dan de gezeefde tomaten toe en giet de wijn erbij. Roer goed om. Voeg een eetlepel kruidenmix toe.
  • Zet de temperatuur wat lager en laat de saus pruttelen. Dit heeft zo’n 20-30 minuten nodig totdat deze ingekookt is.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en giet er wat olijfolie door. Roer even om.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s