Plaattaart met groene asperges en erwten

plaattaart erwten groene asperges

Ingrediënten:

  • 1 rol rechthoekig bladerdeeg
  • 100 gram diepvrieserwten
  • 200 gram groene aspergetips
  • 150 gram cottage cheese
  • 50 gram Parmezaanse kaas, gemalen + beetje extra ter garnering
  • 1 ei
  • 1/2 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel honing
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden. Haal de bakplaat uit de oven.
  • Zet een kom klaar met ijswater. Hierin komen later de groenten.
  • Snijd de uiteinden van de aspergetips af. Snijd ze dan schuin door de helft.
  • Verwarm een kookpot met een snufje zout. Laat het koken. Voeg de asperges toe. Kook ze 3 minuten.
  • Voeg dan de erwten toe. Kook dit alles nog 1 minuut. Giet af en schud de groenten in het koude water.
  • Leg het bladerdeeg (dat nog op het bakpapiertje ligt) op de bakplaat. Vouw de randen aan elke kant om.
  • Kluts een eitje en smeer een beetje ei op de randen.
  • Met een vork prik je gaatjes in de bodem.
  • Zet de bakplaat nu zo’n 12 minuten in de oven.
  • Ondertussen doe je de cottage cheese bij het restje ei en voeg je daar ook de Parmezaanse kaas aan toe. Kruid met een beetje peper, zout en tijm.
  • Haal de bakplaat uit de oven en beleg de bodem met het kaasmengsel.
  • Zet dit dan zo’n 15 minuten in de oven.
  • Haal hem dan terug uit de oven. Leg de groenten op de kaaslaag.
  • Besprenkel de honing over de groenten.
  • Zet dit nu terug in de oven voor zo’n 5 minuten.
  • Werk nog een beetje af met het restje geraspte kaas.
Advertenties

Een gedachte over “Plaattaart met groene asperges en erwten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s