Ingrediënten:
- 1 rol rechthoekig bladerdeeg
- 100 gram diepvrieserwten
- 200 gram groene aspergetips
- 150 gram cottage cheese
- 50 gram Parmezaanse kaas, gemalen + beetje extra ter garnering
- 1 ei
- 1/2 eetlepel tijm
- 1 eetlepel honing
- peper
- zout
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200 graden. Haal de bakplaat uit de oven.
- Zet een kom klaar met ijswater. Hierin komen later de groenten.
- Snijd de uiteinden van de aspergetips af. Snijd ze dan schuin door de helft.
- Verwarm een kookpot met een snufje zout. Laat het koken. Voeg de asperges toe. Kook ze 3 minuten.
- Voeg dan de erwten toe. Kook dit alles nog 1 minuut. Giet af en schud de groenten in het koude water.
- Leg het bladerdeeg (dat nog op het bakpapiertje ligt) op de bakplaat. Vouw de randen aan elke kant om.
- Kluts een eitje en smeer een beetje ei op de randen.
- Met een vork prik je gaatjes in de bodem.
- Zet de bakplaat nu zo’n 12 minuten in de oven.
- Ondertussen doe je de cottage cheese bij het restje ei en voeg je daar ook de Parmezaanse kaas aan toe. Kruid met een beetje peper, zout en tijm.
- Haal de bakplaat uit de oven en beleg de bodem met het kaasmengsel.
- Zet dit dan zo’n 15 minuten in de oven.
- Haal hem dan terug uit de oven. Leg de groenten op de kaaslaag.
- Besprenkel de honing over de groenten.
- Zet dit nu terug in de oven voor zo’n 5 minuten.
- Werk nog een beetje af met het restje geraspte kaas.
Ik ben gek op die kleine groene asperges. In deze combinatie heb ik ze nog niet gegeten!