Plaattaart met groene asperges en erwten

plaattaart erwten groene asperges

Ingrediënten:

  • 1 rol rechthoekig bladerdeeg
  • 100 gram diepvrieserwten
  • 200 gram groene aspergetips
  • 150 gram cottage cheese
  • 50 gram Parmezaanse kaas, gemalen + beetje extra ter garnering
  • 1 ei
  • 1/2 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel honing
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden. Haal de bakplaat uit de oven.
  • Zet een kom klaar met ijswater. Hierin komen later de groenten.
  • Snijd de uiteinden van de aspergetips af. Snijd ze dan schuin door de helft.
  • Verwarm een kookpot met een snufje zout. Laat het koken. Voeg de asperges toe. Kook ze 3 minuten.
  • Voeg dan de erwten toe. Kook dit alles nog 1 minuut. Giet af en schud de groenten in het koude water.
  • Leg het bladerdeeg (dat nog op het bakpapiertje ligt) op de bakplaat. Vouw de randen aan elke kant om.
  • Kluts een eitje en smeer een beetje ei op de randen.
  • Met een vork prik je gaatjes in de bodem.
  • Zet de bakplaat nu zo’n 12 minuten in de oven.
  • Ondertussen doe je de cottage cheese bij het restje ei en voeg je daar ook de Parmezaanse kaas aan toe. Kruid met een beetje peper, zout en tijm.
  • Haal de bakplaat uit de oven en beleg de bodem met het kaasmengsel.
  • Zet dit dan zo’n 15 minuten in de oven.
  • Haal hem dan terug uit de oven. Leg de groenten op de kaaslaag.
  • Besprenkel de honing over de groenten.
  • Zet dit nu terug in de oven voor zo’n 5 minuten.
  • Werk nog een beetje af met het restje geraspte kaas.

Een gedachte over “Plaattaart met groene asperges en erwten

Plaats een reactie