Quiche met spek, paddenstoelen en oranje paprika

Ingrediënten:

  • 500 gram paddenstoelen (ik gebruikt eikhaas en koraalzwam)
  • 1 oranje paprika (mag ook een ander kleurtje zijn)
  • 200 gram gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • klein bosje verse peterselie
  • 100 ml room
  • 1 flinke eetlepel Heks’nkaas
  • 1 rol bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 150 gram gemalen kaas
  • peper
  • zout
  • klontje boter + extra boter of bakspray

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.
  • Verwarm een braadpan en bak de spekjes hierin lichtbruin aan. Zet ze dan even aan de kant.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Snijd de ui in kleine blokjes.
  • Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
  • Neem een wokpan en verwarm die met een klontje boter.
  • Bak de ui glazig aan in de boter.
  • Voeg de paprika toe. Roer enkele minuten.
  • Voeg dan de paddenstoelen toe. Roer het goed door elkaar gedurende een 5-tal minuten.
  • Versnipper de verse peterselie in het mengsel.
  • Kruid met peper en een tikkeltje zout.
  • Voeg de spekjes toe.
  • Klop de eieren met de room en Heks’nkaas in een kom.
  • Neem een springvorm, vet hem in met een beetje boter of bakspray en beleg de vorm met het bladerdeeg. Het bijgevoegde bakvelletje gebruikte ik niet.
  • Giet daarin de paddenstoelenmix en daarop het eiermengsel.
  • Werk af met de gemalen kaas.
  • Zet dit nu 20 minuten in de oven.
  • Verwarm nu de oven op 190 graden gedurende 15 minuten zodat hij nog iets meer bruint.

Haal de spek eruit al je hem liever vegetarisch wilt.

 

Plaats een reactie