Ingrediënten:
- 500 gram paddenstoelen (ik gebruikt eikhaas en koraalzwam)
- 1 oranje paprika (mag ook een ander kleurtje zijn)
- 200 gram gerookte spekblokjes
- 1 ui
- klein bosje verse peterselie
- 100 ml room
- 1 flinke eetlepel Heks’nkaas
- 1 rol bladerdeeg
- 5 eieren
- 150 gram gemalen kaas
- peper
- zout
- klontje boter + extra boter of bakspray
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.
- Verwarm een braadpan en bak de spekjes hierin lichtbruin aan. Zet ze dan even aan de kant.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Snijd de ui in kleine blokjes.
- Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
- Neem een wokpan en verwarm die met een klontje boter.
- Bak de ui glazig aan in de boter.
- Voeg de paprika toe. Roer enkele minuten.
- Voeg dan de paddenstoelen toe. Roer het goed door elkaar gedurende een 5-tal minuten.
- Versnipper de verse peterselie in het mengsel.
- Kruid met peper en een tikkeltje zout.
- Voeg de spekjes toe.
- Klop de eieren met de room en Heks’nkaas in een kom.
- Neem een springvorm, vet hem in met een beetje boter of bakspray en beleg de vorm met het bladerdeeg. Het bijgevoegde bakvelletje gebruikte ik niet.
- Giet daarin de paddenstoelenmix en daarop het eiermengsel.
- Werk af met de gemalen kaas.
- Zet dit nu 20 minuten in de oven.
- Verwarm nu de oven op 190 graden gedurende 15 minuten zodat hij nog iets meer bruint.
Haal de spek eruit al je hem liever vegetarisch wilt.