Quiche met spek, paddenstoelen en oranje paprika

Ingrediënten:

  • 500 gram paddenstoelen (ik gebruikt eikhaas en koraalzwam)
  • 1 oranje paprika (mag ook een ander kleurtje zijn)
  • 200 gram gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • klein bosje verse peterselie
  • 100 ml room
  • 1 flinke eetlepel Heks’nkaas
  • 1 rol bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 150 gram gemalen kaas
  • peper
  • zout
  • klontje boter + extra boter of bakspray

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.
  • Verwarm een braadpan en bak de spekjes hierin lichtbruin aan. Zet ze dan even aan de kant.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Snijd de ui in kleine blokjes.
  • Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
  • Neem een wokpan en verwarm die met een klontje boter.
  • Bak de ui glazig aan in de boter.
  • Voeg de paprika toe. Roer enkele minuten.
  • Voeg dan de paddenstoelen toe. Roer het goed door elkaar gedurende een 5-tal minuten.
  • Versnipper de verse peterselie in het mengsel.
  • Kruid met peper en een tikkeltje zout.
  • Voeg de spekjes toe.
  • Klop de eieren met de room en Heks’nkaas in een kom.
  • Neem een springvorm, vet hem in met een beetje boter of bakspray en beleg de vorm met het bladerdeeg. Het bijgevoegde bakvelletje gebruikte ik niet.
  • Giet daarin de paddenstoelenmix en daarop het eiermengsel.
  • Werk af met de gemalen kaas.
  • Zet dit nu 20 minuten in de oven.
  • Verwarm nu de oven op 190 graden gedurende 15 minuten zodat hij nog iets meer bruint.

Haal de spek eruit al je hem liever vegetarisch wilt.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s