Smeagol – Eindhoven

Ik houd ervan om nieuwe adresjes te testen! Dus deze keer nam ik een vriendin mee naar Smeagol. Smeagol is een restaurantje waar ik al een lange tijd zou willen eten. Biefstuk scoort altijd goed bij mij! En vooral als ik zelf de soort steak mag kiezen en zelf het gewicht kan bepalen. En dat kan hier!

Smeagol ligt midden in het centrum, dichtbij Heuvelgalerie en nog dichter bij de winkelstraat. Smeagol belooft zelfs de ‘Best steaks in town’ te hebben. Nu ben ik niet zo vlug te verleiden met van die uitspraken… eerst zien (proeven dus!) en dan geloven! 😉

smaegol7

Volgens de website serveren ze uitsluitend steaks die afkomstig zijn van de Argentijnse pampa’s die zich voeden met pesticidevrij gras. In combinatie met de nodige beweging krijg je mals vlees met een laag vetgehalte.

Op de menukaart kun je kiezen uit voorgerechten, hoofdgerecht en desserts.
Buiten het vlees om kun je hier ook kiezen uit pasta, vis en fajita’s. Bij de vleesgerechten wordt er alleen maar rund en kip gebruikt. Hier zul je geen varkensvlees aantreffen. Ik zag op de foto van hun website ook een ‘Halal’ aanduiding dat ons vertelt dat de dieren geslacht zijn volgens Islamitische wetten. Verder serveren ze hier geen alcohol. Voor ons geen probleem maar zo zal niet iedereen er over denken…

Bij binnenkomst verloopt het ietwat rommelig. Op deze zaterdag om 18 uur is het al behoorlijk druk. De zon schijnt dus de deur staat al open! Op het terras zitten ook al een heleboel klanten. Bij binnenkomst staan de tafeltjes wat warrig en mis ik de sfeer van gezellig uit gaan eten. Misschien is het op de eerste verdieping gezelliger ingericht?
Wij hebben gereserveerd en stappen dan ook naar binnen.
Het is even onduidelijk wie we moeten aanspreken om onze reservatie door te geven.
Door één meisje van de bediening word ik een beetje nors aangekeken maar dan komt de ‘zaakvoerder’ al vlug om de hoek.
Met een vlug antwoord… ‘kies maar één van deze tweepersoonstafeltjes’ moeten we het doen. Dat kon wat mij betreft wel iets attenter. Gelukkig komt er al vlug een vriendelijke kerel onze tafel bedienen. Hij doet dit met de glimlach en blijft de rest van de tijd zijn uiterste best doen. Zo zien we het dan wel graag!

smaegol1

Als ‘voorgerechtje’ bestellen we een broodje met kruidenboter. De kruidenboter is crèmig en smaakt lekker. Het broodje is voldoende om te starten. Ik weet immers dat er nog heel wat op me staat te wachten! 😉
Mijn vriendin bestelt een Mendoza burger. Ik een flanksteak van 400 gram! 🙂

smaegol5

De hamburger ziet er goed uit. Hij bestaat eigenlijk uit twee dunne hamburgers met daartussen een plakje kaas. De burger is sappig en wordt geserveerd met een salsa-achtig sausje. Normaal zou er bij deze burger ook gebakken ui zitten maar zoals je op de foto wel ziet, is die wel erg bescheiden aanwezig.
Mijn flanksteak is groots en ziet er heerlijk gegrild uit! Wanneer ik mijn mes erdoorheen laat glijden, merk ik op dat hij echt perfect gebakken is! Perfect medium rare (saignant) zoals ik het vroeg! Dit is echt een toppertje! Ik smul en smul en smul! 🙂
Bij onze hoofdgerechten krijgen we een kommetje friet. Dit zou voor ons echt niet genoeg zijn geweest maar door onze bijbestelde gepofte aardappelen (perfect gaar) hebben we echt genoeg gegeten! Ook de gegrilde maïskolf smaakt me goed.

We hebben hier goed gegeten en wat ons betreft, is het zeker een aanrader als je van een goed stuk (halal)vlees houdt!

Lekker!

  • perfect gegrild vlees
  • goede prijs-kwaliteit
  • leuke bijgerechtjes

Niet zo lekker!

  • hou er rekening mee dat je hier geen alcoholische drankjes kunt bestellen
  • weinig sfeer
  • gebakken ui mocht royaler

8enhalf

 

Smeagol, Kerkstraat 10, Eindhoven, http://www.smeagol.nl/home.html

Advertentie

2 gedachtes over “Smeagol – Eindhoven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s