Via de Foodybox mocht ik een zakje Verstegen Italiaanse kruidenmix voor gehakt ontvangen. Een complete en 100% natuurlijke mix die verwerkt kan worden in gehaktballen maar ook in dit gehaktbrood.
Ingrediënten:
- 500 gram gemengd gehakt
- 3 eetlepels paneermeel
- 2 wortelen
- 1 rode peper (2 stuks indien je het graag pittiger wilt hebben)
- 1 kleine rode paprika
- 1 dikke ui
- 1 zakje mix voor gehakt (Verstegen)
- 2 eieren
- klein klontje boter
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes.
- Laat een pannetje met water koken, doe hierin de wortelblokjes en kook ze 5 minuten. Giet ze dan af.
- Snijd de ui fijn.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Snijd de rode peper fijn.
- Doe het gehakt in een kom. Doe hierin de ui, rode peper, paprika en wortel.
- Voeg het paneermeel, de eieren en de Verstegen kruidenmix toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Vet dan de bakvorm in met een klontje boter.
- Doe al het gehakt in de bakvorm en duw het goed aan.
- Zet het dan 50 minuten in de oven.
Het gehaktbrood zal krimpen in de oven.