Gehaktbrood met wortel en paprika

gehaktbrood met paprika en wortel verstegen gehaktmix

Via de Foodybox mocht ik een zakje Verstegen Italiaanse kruidenmix voor gehakt ontvangen. Een complete en 100% natuurlijke mix die verwerkt kan worden in gehaktballen maar ook in dit gehaktbrood.

kruidenmix gehakt verstegen

Ingrediënten:

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 wortelen
  • 1 rode peper (2 stuks indien je het graag pittiger wilt hebben)
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 dikke ui
  • 1 zakje mix voor gehakt (Verstegen)
  • 2 eieren
  • klein klontje boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Laat een pannetje met water koken, doe hierin de wortelblokjes en kook ze 5 minuten. Giet ze dan af.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Snijd de rode peper fijn.
  • Doe het gehakt in een kom. Doe hierin de ui, rode peper, paprika en wortel.
  • Voeg het paneermeel, de eieren en de Verstegen kruidenmix toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Vet dan de bakvorm in met een klontje boter.
  • Doe al het gehakt in de bakvorm en duw het goed aan.
  • Zet het dan 50 minuten in de oven.

    Het gehaktbrood zal krimpen in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s