Gehaktbrood met wortel en paprika

gehaktbrood met paprika en wortel verstegen gehaktmix

Via de Foodybox mocht ik een zakje Verstegen Italiaanse kruidenmix voor gehakt ontvangen. Een complete en 100% natuurlijke mix die verwerkt kan worden in gehaktballen maar ook in dit gehaktbrood.

kruidenmix gehakt verstegen

Ingrediënten:

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 wortelen
  • 1 rode peper (2 stuks indien je het graag pittiger wilt hebben)
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 dikke ui
  • 1 zakje mix voor gehakt (Verstegen)
  • 2 eieren
  • klein klontje boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Laat een pannetje met water koken, doe hierin de wortelblokjes en kook ze 5 minuten. Giet ze dan af.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Snijd de rode peper fijn.
  • Doe het gehakt in een kom. Doe hierin de ui, rode peper, paprika en wortel.
  • Voeg het paneermeel, de eieren en de Verstegen kruidenmix toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Vet dan de bakvorm in met een klontje boter.
  • Doe al het gehakt in de bakvorm en duw het goed aan.
  • Zet het dan 50 minuten in de oven.

    Het gehaktbrood zal krimpen in de oven.

Plaats een reactie