Schotel met zoete aardappel en kip

zoete aardappel pulledd chicken

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 1 kipfilet
  • 2 eetlepels bbq saus (bv. Santa Maria Original bbq saus)
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 koffielepel maïszetmeel
  • handvol gemalen kaas
  • 80 ml water
  • olijfolie
  • snufje zout
  • knoflooksausje

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Snijd de zoete aardappelen in ‘frietjes’.
  • Doe de zoete aardappelfrietjes in een kom, samen met het maïszetmeel, 1,5 eetlepel olijfolie en een snufje zout. Hussel alles goed om.
  • Leg de frietjes op een bakplaat en zet dit zo’n 10 minuten in de oven. Haal de bakplaat er dan uit en zet de oven dan op grillstand.
  • Verwarm ondertussen een braadpan met een scheutje olijfolie.
  • Snijd de kip in 3 à 4 lange stukken zodat hij vlugger gaart. Leg de kip in de braadpan. Bak hem vlug rondom bruin. Giet er water bij en laat een paar minuten ‘koken’ tot het water verdampt is.
  • Haal de kip uit de pan en leg het op een bord of snijplank. Trek de kip dan met twee vorken uit elkaar.
  • Doe de kip in een kom en meng het met de barbecuesaus.
  • Schep de kip op de zoete aardappelen. Dit kan gewoon op de bakplaat die je net gebruikte. Ik heb de zoete aardappel voor de mooiere presentatie in een ovenschaal gelegd en daar de kip opgeschept.
  • Strooi er de kaas overheen en zet zo’n 7 minuten op grillstand.
  • Snijd de lente-ui in dunne ringen.
  • Werk af met een beetje knoflooksaus en wat lente-uitjes.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s