Romige ravioli

IMG_9311

Ingrediënten:

  • 250 gram ravioli, 4 kazen (koeling)
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 150 gram roomkaas met kruiden en knoflook (bv. Boursin)
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • paar takjes verse basilicum
  • peper

Bereiding:

  • Verwarm een kookpot met een ruime hoeveelheid water. Kook hierin de ravioli en giet af. Houd dan apart.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de champignons in de helft of in kwarten (bij grote champignons).
  • Verwarm een braadpan en bak hierin de spekjes bruin aan.
  • Schep ze daarna uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • In dezelfde braadpan (met vet) bak je de ui en champignons voor een 5-tal minuten.
  • Kruid de champignons met peper.
  • Voeg dan 150 ml heet water toe en laat het tot het kookpunt komen.
  • Meng er de roomkaas doorheen tot de saus dikker wordt.
  • Voeg dan de spekjes toe en roer er tenslotte de ravioli doorheen.
  • Knip de basilicumblaadjes fijn en strooi dit tenslotte over de ravioli.

Plaats een reactie