Ingrediënten:
- 250 gram ravioli, 4 kazen (koeling)
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 150 gram roomkaas met kruiden en knoflook (bv. Boursin)
- 1 ui
- 250 gram champignons
- paar takjes verse basilicum
- peper
Bereiding:
- Verwarm een kookpot met een ruime hoeveelheid water. Kook hierin de ravioli en giet af. Houd dan apart.
- Snijd de ui fijn.
- Snijd de champignons in de helft of in kwarten (bij grote champignons).
- Verwarm een braadpan en bak hierin de spekjes bruin aan.
- Schep ze daarna uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
- In dezelfde braadpan (met vet) bak je de ui en champignons voor een 5-tal minuten.
- Kruid de champignons met peper.
- Voeg dan 150 ml heet water toe en laat het tot het kookpunt komen.
- Meng er de roomkaas doorheen tot de saus dikker wordt.
- Voeg dan de spekjes toe en roer er tenslotte de ravioli doorheen.
- Knip de basilicumblaadjes fijn en strooi dit tenslotte over de ravioli.