Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 200 gram + extra handje gemalen kaas
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 300 ml volle melk
- peper
- nootmuskaat
Bereiding:
- Verwijder de bladeren en het grootste deel van de stronk. Snijd dan roosjes (niet te klein!) van de bloemkool.
- Verwarm een kookpot met water en doe hierin de bloemkool. Laat deze zo’n 15 minuten koken. Kleinere roosjes moeten zo’n 10 minuten.
- Ondertussen kun je de grill aanzetten van de oven.
- Giet dan af en houd even apart.
- Verwarm een pannetje met boter.
- Voeg dan de bloem toe en roer goed door met een garde.
- Voeg dan langzaam de melk toe. Blijf steeds goed roeren totdat je een gladde en dikkere saus krijgt.
- Roer er dan de gemalen kaas doorheen.
- Kruid de saus met een draai van de pepermolen en een tikkeltje nootmuskaat naar smaak.
- Doe de bloemkool in een ovenvaste schaal en giet er dan de kaassaus overheen.
- Werk af met een handje kaas en zet hem dan eventjes onder de grill totdat de bovenkant lichtbruin kleurt en de kaas gesmolten is.