Bloemkool met kaassaus

bloemkool met kaassaus

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 200 gram + extra handje gemalen kaas
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 300 ml volle melk
  • peper
  • nootmuskaat

Bereiding:

  • Verwijder de bladeren en het grootste deel van de stronk. Snijd dan roosjes (niet te klein!) van de bloemkool.
  • Verwarm een kookpot met water en doe hierin de bloemkool. Laat deze zo’n 15 minuten koken. Kleinere roosjes moeten zo’n 10 minuten.
  • Ondertussen kun je de grill aanzetten van de oven.
  • Giet dan af en houd even apart.
  • Verwarm een pannetje met boter.
  • Voeg dan de bloem toe en roer goed door met een garde.
  • Voeg dan langzaam de melk toe. Blijf steeds goed roeren totdat je een gladde en dikkere saus krijgt.
  • Roer er dan de gemalen kaas doorheen.
  • Kruid de saus met een draai van de pepermolen en een tikkeltje nootmuskaat naar smaak.
  • Doe de bloemkool in een ovenvaste schaal en giet er dan de kaassaus overheen.
  • Werk af met een handje kaas en zet hem dan eventjes onder de grill totdat de bovenkant lichtbruin kleurt en de kaas gesmolten is.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s