Poke bowl met zalm en garnalen

IMG_9351

Ik gebruikte voor deze poke bowl makkelijke ingrediënten die snel gebruikt kunnen worden. Natuurlijk kun je jouw rode kool en wortelen ook zelf snijden/raspen en de rijst even zelf koken volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Ingrediënten (voor 2 à 3 personen):

  • 200 gram rode kool, gesneden
  • 150 gram geraspte wortelen
  • 4 stengels bosui
  • 1 kleine rode ui
  • 1 blikje maïs
  • 1 rijpe avocado
  • 1 zakje wokklare toverrijst (270 gram, Lassie)
  • 125 gram roze garnalen
  • 175 gram verse zalm
  • mayonaise (bijvoorbeeld vet- en suikervrije Yonnaise van 2Bslim)
  • zwarte sesamzaadjes
  • 3 eetlepels sojasaus

Bereiding:

  • Verwarm de toverrijst 2 minuten in de magnetron, op vol vermogen. Laat dan even afkoelen.
  • Snijd de verse zalm in grove blokken. Marineer ze een 10-tal minuten in de sojasaus.
  • Snijd ondertussen de avocado in blokjes.
  • Snijd de rode ui in fijne ringen.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Verdeel alle ingrediënten in een kom.
  • Werk af met wat sesamzaadjes en mayonaise.

 

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Poke bowl met zalm en garnalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s