Poke bowl met zalm en garnalen

IMG_9351

Ik gebruikte voor deze poke bowl makkelijke ingrediënten die snel gebruikt kunnen worden. Natuurlijk kun je jouw rode kool en wortelen ook zelf snijden/raspen en de rijst even zelf koken volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Ingrediënten (voor 2 à 3 personen):

  • 200 gram rode kool, gesneden
  • 150 gram geraspte wortelen
  • 4 stengels bosui
  • 1 kleine rode ui
  • 1 blikje maïs
  • 1 rijpe avocado
  • 1 zakje wokklare toverrijst (270 gram, Lassie)
  • 125 gram roze garnalen
  • 175 gram verse zalm
  • mayonaise (bijvoorbeeld vet- en suikervrije Yonnaise van 2Bslim)
  • zwarte sesamzaadjes
  • 3 eetlepels sojasaus

Bereiding:

  • Verwarm de toverrijst 2 minuten in de magnetron, op vol vermogen. Laat dan even afkoelen.
  • Snijd de verse zalm in grove blokken. Marineer ze een 10-tal minuten in de sojasaus.
  • Snijd ondertussen de avocado in blokjes.
  • Snijd de rode ui in fijne ringen.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Verdeel alle ingrediënten in een kom.
  • Werk af met wat sesamzaadjes en mayonaise.

 

 

 

Een gedachte over “Poke bowl met zalm en garnalen

Plaats een reactie