Ik gebruikte voor deze poke bowl makkelijke ingrediënten die snel gebruikt kunnen worden. Natuurlijk kun je jouw rode kool en wortelen ook zelf snijden/raspen en de rijst even zelf koken volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Ingrediënten (voor 2 à 3 personen):
- 200 gram rode kool, gesneden
- 150 gram geraspte wortelen
- 4 stengels bosui
- 1 kleine rode ui
- 1 blikje maïs
- 1 rijpe avocado
- 1 zakje wokklare toverrijst (270 gram, Lassie)
- 125 gram roze garnalen
- 175 gram verse zalm
- mayonaise (bijvoorbeeld vet- en suikervrije Yonnaise van 2Bslim)
- zwarte sesamzaadjes
- 3 eetlepels sojasaus
Bereiding:
- Verwarm de toverrijst 2 minuten in de magnetron, op vol vermogen. Laat dan even afkoelen.
- Snijd de verse zalm in grove blokken. Marineer ze een 10-tal minuten in de sojasaus.
- Snijd ondertussen de avocado in blokjes.
- Snijd de rode ui in fijne ringen.
- Snijd de bosui in ringen.
- Verdeel alle ingrediënten in een kom.
- Werk af met wat sesamzaadjes en mayonaise.
Een gedachte over “Poke bowl met zalm en garnalen”