Farfalle met gehaktballetjes

IMG_20170328_172217_177
Ingrediënten:

  • 500 gram farfalle
  • 400 gram roerbakgroenten Italiaans (rode ui, paprika, wortel, prei, courgette en broccoli)
  • 1 pot verse pastasaus ‘rode paprika, gedroogde tomaat’ van AH (475 gram)
  • 400 gram rundergehakt
  • 50 gram rucola
  • 50 gram kaassnippers
  • scheut olijfolie
  • klontje boter
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Kook de farfalle volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet daarna af.
  • Kruid het gehakt met peper en zout.
  • Draai ondertussen grotere gehaktballen van het gehakt.
  • Verwarm een braadpan met boter en bak hierin de gehaktballen rondom bruin aan. Doe een scheutje water in de pan, zet het vuur middelhoog en zet er, gedurende 5 minuten, een deksel op. Zo garen de balletjes rustig verder.
  • Ondertussen verwarm je een wokpan met olijfolie. Hierin roerbak je de groenten voor een 5-tal minuten.
  • Voeg dan de verse pastasaus erdoorheen en roer goed.
  • Meng dan de pasta en gehaktballen erdoor.
  • Verdeel de pasta in een kom en werk af met rucola en kaassnippers.

 

IMG_20170328_171433_556

 

 

Plaats een reactie