Ingrediënten:
- 500 gram farfalle
- 400 gram roerbakgroenten Italiaans (rode ui, paprika, wortel, prei, courgette en broccoli)
- 1 pot verse pastasaus ‘rode paprika, gedroogde tomaat’ van AH (475 gram)
- 400 gram rundergehakt
- 50 gram rucola
- 50 gram kaassnippers
- scheut olijfolie
- klontje boter
- peper
- zout
Bereiding:
- Kook de farfalle volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet daarna af.
- Kruid het gehakt met peper en zout.
- Draai ondertussen grotere gehaktballen van het gehakt.
- Verwarm een braadpan met boter en bak hierin de gehaktballen rondom bruin aan. Doe een scheutje water in de pan, zet het vuur middelhoog en zet er, gedurende 5 minuten, een deksel op. Zo garen de balletjes rustig verder.
- Ondertussen verwarm je een wokpan met olijfolie. Hierin roerbak je de groenten voor een 5-tal minuten.
- Voeg dan de verse pastasaus erdoorheen en roer goed.
- Meng dan de pasta en gehaktballen erdoor.
- Verdeel de pasta in een kom en werk af met rucola en kaassnippers.