Apfelstrudel

img_8783

Ingrediënten:

  • 4 kleine appeltjes (of 2 grote)
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 1 eetlepel witte bastardsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 rechthoekig vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 ei
  • poedersuiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis.
  • Schil de appels in dunnere plakjes en doe ze in een kom.
  • Voeg de suiker en kaneel toe en hussel de appel goed om.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat (met bakpapier).
  • Leg in het middel van het deeg een strook met het appelmengsel.
  • Snijd dan met een mes aan de linker- en rechterzijde van het appelmengsel schuine strepen tot de hoek van het bladerdeeg. (zoals de takken van een dennenboom)
  • Begin links onderaan en leg de reep bladerdeeg over de appels. Neem de reep rechts onderaan en leg die over de appel. Neem dan de volgende reep  aan de linkerkant en leg die er weer overheen. Werk hem zo af.
  • Klop het eitje los in een kommetje. En strijk het eigeel met een borsteltje over het deeg.
  • Zet nu zo’n 20 à 25 minuten in de oven.
  • Bestrooi met wat poedersuiker.

Plaats een reactie