Wortel-bleekselderij soep

 

img_8758

Met wortelen en bleekselderij tover je een budgetproof soepje op tafel!

Ingrediënten:

  • 5 wortelen
  • 8 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • boter
  • 1,2 liter kruidenbouillon (gekookt water met 1 eetlepel kruidenbouillonpoeder)

Bereiding:

  • Snijd de wortelen in plakken van 1,5 centimeter. Je hoeft ze niet te schillen.
  • Snijd de bleekselderij in grove stukken.
  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Verwarm een ketel met een klontje boter.
  • Bak de ui glazig aan.
  • Voeg de knoflook toe en roer even god door.
  • Voeg dan de wortelen en bleekselderij toe. Roer goed gedurende een 2-tal minuten.
  • Giet er de bouillon bij en laat zo’n 10 à 12 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep fijn met een staafmixer.

10 gedachtes over “Wortel-bleekselderij soep

  1. Chan zegt:

    Basis is goed.

    Het inspireerde mij 🙂

    Ik heb bij het aanbakken van de ui en knoflook er nog aan toegevoegd halve gele paprika, halve theelepel Italiaanse kruiden, halve tl paprikapoeder, drie schijfjes jalepenos pepers aan toegevoegd voor wat meer pit.

  2. Rachel zegt:

    Ik heb de soep net gemaakt, en heb wat gember en pittige kruiden toegevoegd. En biologische runderbouillon ipv tuinkruiden. Hij smaakt…. Best apart! Een soort wortelsoep. Ik heb er nog een scheutje citroensap door gedaan voor een tikje zurigheid. Lekker & gezond!

  3. Tessa zegt:

    Heerlijk! En zo makkelijk te maken 🙂 Wel bijkruiden. Zout, gember, paprikapoeder, kerrie en chilipeper. En een scheutje slagroom voor een zachtere smaak.

Plaats een reactie