Met wortelen en bleekselderij tover je een budgetproof soepje op tafel!
Ingrediënten:
- 5 wortelen
- 8 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- boter
- 1,2 liter kruidenbouillon (gekookt water met 1 eetlepel kruidenbouillonpoeder)
Bereiding:
- Snijd de wortelen in plakken van 1,5 centimeter. Je hoeft ze niet te schillen.
- Snijd de bleekselderij in grove stukken.
- Snijd de ui in grove stukken.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Verwarm een ketel met een klontje boter.
- Bak de ui glazig aan.
- Voeg de knoflook toe en roer even god door.
- Voeg dan de wortelen en bleekselderij toe. Roer goed gedurende een 2-tal minuten.
- Giet er de bouillon bij en laat zo’n 10 à 12 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep fijn met een staafmixer.
Ik ga deze zo maken. Heb nog wortel en bleekselderij.
Leuk om te lezen. Laat het smaken!
Ben hem nu aan ’t maken. Het ruikt lekker in de keuken en ben benieuwd of mijn man het ook lekker vindt. Heb wel de selderij fijn geknipt zodat het wat vrolijker is met die mooie groene kleur van dat blad. We gaan genieten van deze uiterst makkelijk te maken soep.
Bedankt voor jouw leuke reactie! Hopelijk heeft het goed gesmaakt!
Vind hem een beetje flauw, wat kan ik toevoegen om hem wat pittiger te maken?
Zout, peper, extra bouillon of gele aromat doet wel wonderen.
kerrie, wat paprikapoeder of gember zijn ook wel ingredienten die er goed bij passen voor wat meer smaak.
Basis is goed.
Het inspireerde mij 🙂
Ik heb bij het aanbakken van de ui en knoflook er nog aan toegevoegd halve gele paprika, halve theelepel Italiaanse kruiden, halve tl paprikapoeder, drie schijfjes jalepenos pepers aan toegevoegd voor wat meer pit.
Ik heb de soep net gemaakt, en heb wat gember en pittige kruiden toegevoegd. En biologische runderbouillon ipv tuinkruiden. Hij smaakt…. Best apart! Een soort wortelsoep. Ik heb er nog een scheutje citroensap door gedaan voor een tikje zurigheid. Lekker & gezond!
Heerlijk! En zo makkelijk te maken 🙂 Wel bijkruiden. Zout, gember, paprikapoeder, kerrie en chilipeper. En een scheutje slagroom voor een zachtere smaak.