Wortel-bleekselderij soep

 

img_8758

Met wortelen en bleekselderij tover je een budgetproof soepje op tafel!

Ingrediënten:

  • 5 wortelen
  • 8 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • boter
  • 1,2 liter kruidenbouillon (gekookt water met 1 eetlepel kruidenbouillonpoeder)

Bereiding:

  • Snijd de wortelen in plakken van 1,5 centimeter. Je hoeft ze niet te schillen.
  • Snijd de bleekselderij in grove stukken.
  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Verwarm een ketel met een klontje boter.
  • Bak de ui glazig aan.
  • Voeg de knoflook toe en roer even god door.
  • Voeg dan de wortelen en bleekselderij toe. Roer goed gedurende een 2-tal minuten.
  • Giet er de bouillon bij en laat zo’n 10 à 12 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep fijn met een staafmixer.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s