Coq au vin

img_8724

 

Ingrediënten:

  • 600 gram kipdijfilet
  • 150 gram spekreepjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 dunne wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram champignons
  • potje zilveruitjes (370 ml)
  • 250 ml rode wijn
  • 300 ml kippenbouillon (gekookt water met 2 koffielepels kippenbouillonpoeder)
  • 1,5 à 2 eetlepels bloem
  • 5 takjes tijm
  • boter
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Snijd de wortel in plakken.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Snijd de bleekselderij in plakken.
  • Verdeel de champignons in 4 of 6 stukken (naargelang de grootte van de champignons).
  • Kruid de kip met peper en zout.
  • Strooi er bloem overheen.
  • Verwarm een braadpan met een klontje boter en bak de spekblokjes hierin.
  • Voeg de kip toe en bak het zo’n 8 minuten mee.
  • Voeg de wortel, knoflook, bleekselderij en champignons toe. Roer af en toe en bak gedurende een 6-tal minuten.
  • Voeg de zilveruitjes, wijn, bouillon en tijm toe.
  • Zet een deksel schuin op de pot en laat zo’n 18 minuten, op middelhoog vuur, pruttelen.
  • Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
  • Verwijder de tijm voordat je gaat opdienen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s