Ingrediënten:
- 600 gram kipdijfilet
- 150 gram spekreepjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 dunne wortels
- 2 stengels bleekselderij
- 250 gram champignons
- potje zilveruitjes (370 ml)
- 250 ml rode wijn
- 300 ml kippenbouillon (gekookt water met 2 koffielepels kippenbouillonpoeder)
- 1,5 à 2 eetlepels bloem
- 5 takjes tijm
- boter
- peper
- zout
Bereiding:
- Snijd de wortel in plakken.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Snijd de bleekselderij in plakken.
- Verdeel de champignons in 4 of 6 stukken (naargelang de grootte van de champignons).
- Kruid de kip met peper en zout.
- Strooi er bloem overheen.
- Verwarm een braadpan met een klontje boter en bak de spekblokjes hierin.
- Voeg de kip toe en bak het zo’n 8 minuten mee.
- Voeg de wortel, knoflook, bleekselderij en champignons toe. Roer af en toe en bak gedurende een 6-tal minuten.
- Voeg de zilveruitjes, wijn, bouillon en tijm toe.
- Zet een deksel schuin op de pot en laat zo’n 18 minuten, op middelhoog vuur, pruttelen.
- Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
- Verwijder de tijm voordat je gaat opdienen.