Risotto balletjes

1-IMG_8569

Ik heb vrij grote ballen gerold met onderstaande hoeveelheden. Maar kleiner kan natuurlijk ook!

Ingrediënten: (ongeveer 15 grotere ballen) 

  • 1/2 pakje risottorijst (200 gram, Lassie)
  • 0,6 liter water met twee eetlepels kruidenbouillon
  • 1/2 uitje
  • 1/2 koffielepel knoflookpuree
  • 60 gram zongedroogde tomaten (versafdeling)
  • 100 gram fijne tuinerwten (diepvries)
  • 90 gram spinazie à la créme (diepvries)
  • 30 gram grana padano
  • olijfolie
  • 150 gram bloem
  • 4 eieren
  • 160 gram paneermeel

Bereiding:

  • Breng het water met de kruidenbouillon aan de kook. Houd daarna warm.
  • Snijd het uitje ondertussen fijn.
  • Verwarm een pan met dikkere bodem met wat olijfolie.
  • Bak de ui daarin glazig.
  • Roer er de knoflookpuree doorheen.
  • Roer er dan de rijst doorheen. Spatel een minuut door elkaar.
  • Zet het vuur dan middelhoog.
  • Voeg nu een grote soeplepel (pollepel) bouillon toe aan de risotto. Roer met een houten lepel of spatel door de risotto. Als het water opgenomen is, voeg je weer een soeplepel bouillon toe. Blijf dit steeds herhalen totdat de rijst gegaard is (dit duurt zo’n 20- à 25 minuten).
  • Kook de tuinerwten  zo’n 2 à 3 minuten in een kookpot en giet dan af.
  • Verwarm de spinazie in een apart pannetje.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukken.
  • Roer deze groenten door de risotto.
  • Spatel er nu nog de kaas doorheen.
  • Laat de risotto nu koud worden. Zet minstens 2 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de frituurolie op 180 graden.
  • Rol balletjes met jouw handen.
  • Wentel ze door de bloem.
  • Wentel ze dan door het geklutste ei.
  • Rol ze daarna door het paneermeel.
  • Wentel ze dan nog eens door het ei en daarna door het paneermeel.
  • Frituur de balletjes in 3 à 4 minuten goudbruin. Doe dit in kleinere porties.  Laat uitlekken op een keukenpapiertje.

4 gedachtes over “Risotto balletjes

Plaats een reactie